Деца посадиха дръвчета

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 6, 2016 13:16

Деца посадиха дръвчета

Похвална инициатива осъществиха децата от вторите класове на тополовградското Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий”, с класни ръководители – Димитрина Радева и Йорданка Стойчева. Те се включиха в играта “Когато станем 100 000 ще посадим гора”. Малките ученици получиха 100 фиданки за засаждане – 77 черен бор и 23 – летен дъб, изпратени от организаторите на играта.
Много радостни и въодушевени, че бяха сред избраните участници, те проведоха трудовата акция с много ентусиазъм. Всяко дете засади свое борче в двора на училището. С готовност се включиха и останалите класове, учители, възпитатели, родители, както и директорът на училището. Четиридесет са новите дръвчета в училищния двор, за които ще се грижат с радост. Половината от фиданките възпитаниците на Радева и Стойчева дариха на общинска фирма „Паркове и градини“, за да бъдат засадени в града ни. Топло и гостоприемно ги посрещнаха служителите от Общинската администрация и работещите в парка, които почерпиха малките си гости. За похвалната и много възпитателна инициатива ги поздрави Любов Узунова. От кмета на общината в навечерието на Великден всяко дете получи шоколадово яйце.

Националната игра е идея на група хора, организирали се във Фейсбук, която има за цел да се засадят нови дръвчета в България. Възникнала е в края на 2011 година. През 2012  групата печели проект на италианска фондация, който осигурява по-голямата част от средствата за засаждането на 77 000 дървета за България. Инициаторите са си поставили за цел да ангажират вниманието на хора от всички възрасти – от най-малките в детските градини и училищата, до най-възрастните – пенсионерите. С готовност много хора се отзовават на призива България да стане по-зелена.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 6, 2016 13:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.