Деца посадиха дръвчета

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 6, 2016 13:16

Деца посадиха дръвчета

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 18/1505, година LXXXI, година XIV, 6-12 май2016

Свързани публикации

Похвална инициатива осъществиха децата от вторите класове на тополовградското Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий”, с класни ръководители – Димитрина Радева и Йорданка Стойчева. Те се включиха в играта “Когато станем 100 000 ще посадим гора”. Малките ученици получиха 100 фиданки за засаждане – 77 черен бор и 23 – летен дъб, изпратени от организаторите на играта.
Много радостни и въодушевени, че бяха сред избраните участници, те проведоха трудовата акция с много ентусиазъм. Всяко дете засади свое борче в двора на училището. С готовност се включиха и останалите класове, учители, възпитатели, родители, както и директорът на училището. Четиридесет са новите дръвчета в училищния двор, за които ще се грижат с радост. Половината от фиданките възпитаниците на Радева и Стойчева дариха на общинска фирма „Паркове и градини“, за да бъдат засадени в града ни. Топло и гостоприемно ги посрещнаха служителите от Общинската администрация и работещите в парка, които почерпиха малките си гости. За похвалната и много възпитателна инициатива ги поздрави Любов Узунова. От кмета на общината в навечерието на Великден всяко дете получи шоколадово яйце.

Националната игра е идея на група хора, организирали се във Фейсбук, която има за цел да се засадят нови дръвчета в България. Възникнала е в края на 2011 година. През 2012  групата печели проект на италианска фондация, който осигурява по-голямата част от средствата за засаждането на 77 000 дървета за България. Инициаторите са си поставили за цел да ангажират вниманието на хора от всички възрасти – от най-малките в детските градини и училищата, до най-възрастните – пенсионерите. С готовност много хора се отзовават на призива България да стане по-зелена.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 6, 2016 13:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама