Проба с вливане на плазма с антитела на носител на COVID-19 направиха във ВМА

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2020 13:55

Проба с вливане на плазма с антитела на носител на COVID-19 направиха във ВМА

Акценти

  • Според господин Мутафчийски се води кампания, с цел дезинформация, но от щаба имат задача да съобщаваме обективно какво е състоянието на разпространението на Ковид - 19.

Свързани публикации

Първа проба с на плазма с антитела е направена във ВМА София. Тя е взета от излекуван пациент и с нея е приложено лечение на болен. Това съобщи на брифинг председателят на НОЩ Венцислав Мутафчийски. Все още не може да се направи извод дали пациентът  е излекуван, но сутринта той бил афибрилен – тоест нямал е температура и се чувствал добре.

За последното денонощие има 51 нови случаи, с което заразените в страната са 1 488. От тях 38 са в интензивни сектори.

Генералът съобщи, че са направени 1 156 писиар тестове, с което стават 6 500 на милион души население.

„Общото впечатление е, че в страната не се носят маски, затова ще обърнем внимание на МВР да се изпълнява заповедта на министър Ананиев“, заяви председателят в генералския мундир.

Тази сутрин на брифинга бе и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който разказа подборно с цифри за даренията за борба срещу разпространението с COVID-19. Досега 4 292 000 лв. са дарените средства в специалната сметка.

Очакват се резултати от 13 проби за коронавирус на лица, контактували със заразени от COVID – 19. Хората са от село Криво поле и други населени места наоколо. От това село е и жена на 39 г. и синът ѝ на 15, които са с положителни проби за коронавирус. Те и останалите пътници са били в Нидерландия и пристигнали в България в неделя със самолет на Bulgaria Air. На 26 април, неделя, от София до Хасково са стигнали с такси. В областния град потърсили услугите на спешна помощ, а от там са били откарани с линейка до инфекциозно отделение.

В момента жената е в тежко състояние. Там е и 15-годишният й син, който също е положителен, но е  в добра конзиция. Отрицателна проба даде 16-годишната дъщеря, която е под карантина в село Криво поле.

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2020 13:55
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Мария Димитрова май 1, 03:32

    Как таксиметровия шофьор определил, че жената е с температура? 😂🤣😂

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама