Агенция „Митници“ предоставя на БЧК 103 000 защитни маски за лице

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 1, 2020 08:01

Агенция „Митници“ предоставя на БЧК 103 000 защитни маски за лице

По време на Великденските празници митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 218 000 предпазни маски за лице, 34000 ръкавици и 2950 защитни костюма.
Агенция „Митници“ предостави безвъзмездно на Български червен кръст 103 000 защитни маски за лице, отнети в полза на държавата, съобщават от пресцентъра на агенция Митници.
Маските са задържани от митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Южна морска“ на митническите пунктове Капитан Андреево и Лесово в периода 9 – 14 април, при проверки на влизащи в страната от Турция товарни автомобил и микробус. Според представените транзитни митнически декларации, те са превозвали стоки от Турция за различни европейски страни.
Откритите при митническите проверки защитни маски са били укрити между товара в превозните средства и не са били декларирани.
С нарушителите са сключени споразумения, маските са отнети в полза на държавата и са допуснати за свободно обращение без да се облагат с вносно мито. Защитните маски за лице остават на разпореждане на Българския червен кръст в склад на Агенция „Митници“.
Междувременно, по време на Великденските празници, митническите служители на МП Капитан Андреево са предотвратили нови пет случая на контрабанда на лични предпазни средства.
При проверки с рентгенова апаратура и последващ физически контрол на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция са задържани близо 218 000 предпазни маски за лице, 34 000 ръкавици и 2950 защитни костюма.
При един от случаите в товарен камион с румънска регистрация, превозващ групажна стока от Турция за Румъния са открити 159 783 предпазни маски, от които 147 250 медицински маски и 12 533 маски от плат. Близо 800 от ушитите маски от плат са с логото на известни марки, сред които на Adidas, Air Jordan, Chicago bulls, Chanel, Nike.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 1, 2020 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама