Престъпленията нарастват с малко, разкриваемостта – с много

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 9, 2018 22:08

Престъпленията нарастват с малко, разкриваемостта – с много

По-голяма част от извършителите на престъпленията в община Симеоновград са лица от ромски произход. Това констатира в доклада си до ОбС старши инспектор Живко Георгиев, началник на Полицейски участък Симеоновград.
В него той дава информация за извършените престъпления през 2017 година, В общината хората от този етнос са 51% и са социално слаби, с нисък жизнен стандарт, ниски доходи, ниска степен на обществена култура, което обяснява високият ръст на престъпления.
В доклада си началникът отчита, че през 2017 година процентът на разкриваемостта е 88.98%, като за 2016-та е бил 60.75%. Полицаят констатира, че има леко увеличение на регистрираните престъпления.
През 2017 година има извършени три грабежа, а извършителите им веднага са разкрити.
Станали са 29 престъпления срещу личността като процентът на разкриваемост е 79,31%.
Структуропределящи за региона са престъпленията против собствеността, по-точно от кражбите. През отчетния период има леко намаляване на бройката им, а разкривеността се е увеличила.
Когато се разглеждаше тази точка съветникът Антон Петров поиска чрез по-високите началници в полицията да се предаде на депутатите в Народното събрание, че са необходими законодателни промени, които да регламентират, че само земеделски производители могат да притежават кон и каруца. Наблюденията му показвали, че такива средства се използват за крадене на дървесина и обезлесяване на гората.

В началото сесията съветниците от Симеоновградския парламент почетоха с едноминутно мълчание паметта на починалият Митьо Митев, кмет на Симеоновград през периода 1971 – 1979 година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 9, 2018 22:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама