Престъпленията нарастват с малко, разкриваемостта – с много

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 9, 2018 22:08

Престъпленията нарастват с малко, разкриваемостта – с много

По-голяма част от извършителите на престъпленията в община Симеоновград са лица от ромски произход. Това констатира в доклада си до ОбС старши инспектор Живко Георгиев, началник на Полицейски участък Симеоновград.
В него той дава информация за извършените престъпления през 2017 година, В общината хората от този етнос са 51% и са социално слаби, с нисък жизнен стандарт, ниски доходи, ниска степен на обществена култура, което обяснява високият ръст на престъпления.
В доклада си началникът отчита, че през 2017 година процентът на разкриваемостта е 88.98%, като за 2016-та е бил 60.75%. Полицаят констатира, че има леко увеличение на регистрираните престъпления.
През 2017 година има извършени три грабежа, а извършителите им веднага са разкрити.
Станали са 29 престъпления срещу личността като процентът на разкриваемост е 79,31%.
Структуропределящи за региона са престъпленията против собствеността, по-точно от кражбите. През отчетния период има леко намаляване на бройката им, а разкривеността се е увеличила.
Когато се разглеждаше тази точка съветникът Антон Петров поиска чрез по-високите началници в полицията да се предаде на депутатите в Народното събрание, че са необходими законодателни промени, които да регламентират, че само земеделски производители могат да притежават кон и каруца. Наблюденията му показвали, че такива средства се използват за крадене на дървесина и обезлесяване на гората.

В началото сесията съветниците от Симеоновградския парламент почетоха с едноминутно мълчание паметта на починалият Митьо Митев, кмет на Симеоновград през периода 1971 – 1979 година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 9, 2018 22:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.