Бойко контролира преместване на блатни кокичета

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2012 23:36

Бойко контролира преместване на блатни кокичета

Акценти

  • Лиляна Павлова обясни, че ако защитеният вид кокичета не бъдат опазени страната може да бъде лишена от европейските пари за магистралата.

Свързани публикации

Премиерът Бойко Борисов дойде в дъжда да контролира акцията по спасяването на блатно кокиче. Той пристигна в землището на село Ябълково, Димитровградско където 2 605 от тях попадат в сервитута на новата магистрала и трябва да се преместят на друго място, за да може строежът на пътя да продължи.

Тук той завари екип от еколози които под дъжда преместваха защитения вид.

Премиерът пристигна с министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която обясни, че ако защитеният вид кокичета не бъдат опазени страната може да бъде лишена от европейските пари за магистралата. Тук бе и професор Владимир Велев изготвил ОВОС за АМ „Марица“, еколози от „Зелени „Господин Борисов изрази задоволството си от начина, по който природозащитници и инженери от АПИ си сътрудничат в строителството на АМ „Марица“ и заяви, че това е еталон за всички магистрали, които ще се строят в бъдеще, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Веднъж вече пресаждането им бе отменено, заради непрестанни дъждове  отказаха преди пет дни Бойко Борисов и министрите му да ги местят от трасето на аутобана.

Блатното кокиче е включено в Червената книга на България с категория рядък вид. С цел да се избегнат критичните 50 м от магистралата, където замърсяването е по-голямо, редкият вид ще бъде преместен днес на безопасно отстояние.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2012 23:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама