Симеоновградчанин спаси дете, а след това загина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 1, 2012 10:27

Симеоновградчанин спаси дете, а след това загина

Акценти

  • Вестник „НОВИНИ“, година  X, 1 - 7 юни 2012 г., #21/478

Свързани публикации

Човекът, който загина в Англия, за да спаси живота на дете, е симеоновградчанинът Пламен Петков. Английският вестник „Сън“ (www.thesun.co.uk/) го нарече герой за саможертвата му. 32-годишният мъж е живеел в къща на улица „Никола Петков“ в Симеоновград и от години работи с майка си в Англия.
В информацията за смъртта му се казва, че 32-годишният жител на Сътън, графство Съри, е починал от удавяне в събота, 26 май. Българинът, за който свидетелите разказват, че е истински герой, се хвърлил във водите на морето край английския курорт Уест Уидъринг, западен Съсекс, след като видял, че надуваемата лодка, с дете в нея, е пометена от вълните. Героят успял да спаси момичето и го дал на жена, която извадила детето на брега. В същото време Пламен е попаднал на силно подводно течение и не успял да се добере до брега, макар че е бил на 5 метра от него. Бил е изваден от други свидетели на драмата. Ужасени семейства гледани как спасители се борили напразно, за да съживят мъжа. Пламен е пренесен с хеликоптер до болница, но въпреки усилията на медиците младият мъж не бил върнат към живот.
Инцидентът е станал малко след обяд, когато плажът е пълен с хора.
На другия ден на мястото, където е станал инцидентът, е имало букет с цветя.
Бащата на Пламен се казва Дончо Петков, в момента е в Гърция. Майката, Антоанета, заедно със сина си са работили в Англия. Пламен е учил в Стара Загора, където е живеел преди да замине за Острова.
Преди няколко месеца в Англия е починала баба му, която е била погребана в Симеоновград.

Коментари от форума на “Сън”

Alexander Dimitrov
Това идва да ни покаже, че българите също са хора… Този човек ме кара да съм горд, че съм българин. Колко англичани могат да направят това за българското дете?

lazeedan2012
Както и да почива в мир г-н Пламен Петков, е истински герой. Надявам се, че детето като порасте, да си спомня името му.

eunectes-murinus
Истински герой!!!

jibbs
Какъв храбър мъж, истински герой.
Къде е била майката през това време? Тя не трябва да оставя без надзор и 1 минута 4-годишното си дете в надуваема лодка. О, чакайте, тя вероятно се е грижила за тена си.

loulou401
Това е смел джентълмен, моите мисли са с неговото семейство и приятели.

GGrama
Увежанение за този смел българин за героичния му акт. Този човек заслужава да бъде пример за всички нас!

4 Real
Това е, което наричат истински герой, а не футболистите…

jooles
Възхищавам се това момче, но аз се чудя какво прави четири годишното дете в морето и особено, когато това е червената зона.

socart
Мисля, че в края на пръчка трябва да се забоде един пирон и да обикалят и пронизват всички надуваеми лодки. Така ще се спасят много човешки животи и ще е по-евтино от всички хеликоптери и спасителни лодки.

goldersgreen
Само в тази страна има хиляди хора, които гледат как се дави човек на 4 метра от брега в дълбоките води. Какво не е наред с вас, хора?

Redy
За смел човек, между хората… Надявам се, че четиригодишното дете ще си спомня този смел човек до края на живота си…

meh500
Какъв човек! От друга страна, защо е позволено на 4-годишно дете да е в морето само?

lindybuchan
Защо родителите смятат, че е безопасно да се позволява на децата да влизат във водата без надзор на надуваеми лодки. И след като има предупредителни знаци на хората за теченията.
Този човек е герой, да почива в мир!

joss1978
Този българин заслужава адмирации за това, което той е направил. Бях в България през миналата година и е учудващо, че българите са много по-полезни в сравнение с нас.

Reaper
Това ме кара да се чудя, дали дете на 4 год. възраст е подходящо да управлява надуваема лодка. А къде са родителите. За тази тяхна грешка, този изключително смел и безкористен герой загуби живота си… Намирам, че наистина е тъжно. Нека почива в мир!

superted1999
Този смел герой заслужава някаква награда или нещо друго в негова памет.

***
За статията: „Омбудсман в Симеоновград – повечето се чудят нужен ли е“, прегледана 650 пъти

Нерегистриран потребител каза:
Много интересно, при Рангелова имаше 4 заместник-кмета и още поне 4 човека, които се водеха на работа, но всички от съвета знаят, че въобще, дори и по един ден, не ходеха на работа и тогава тези 6 излишни човека не бяха проблем за бедната община. Сега изведнъж тя почна да милее за бюджета и за заплатата на 1 човек. Много кратка памет бе, хора.

Бил Хикок:
А бе, човек, ти общината за благотворително дружиство я имаш май. Ако ти имаш фирма, ще назначиш ли някой да му плащаш заплата без да работи? ЗА РАБОТАТА ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ЧОВЕК, А НЕ ЗА ЧОВЕКА РАБОТА. Хептен през просото я подкарахте.

нерегистриран
Бе Бил, тя в общината е подкарана през просото преди много години. Ти тогава защо пасуваше, а сега си толкова активен и компетентен по всичко. Нещо ми мирише на засегнати интереси

Бил Хикок
Не съм пасувал. Ти не знаеш кой съм, а ме обвинява. Нямам никакви, ама никакви интереси, защото моят бизнес не е политиката и не е свързан със Симеоновград. Познавам обаче човека, който се гласи за тази работа. Той през живота си не е пил изпотен вода и за един лев работа не е свършил. Това ме възмущава и затова съм толкова активен.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 1, 2012 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама