Произвеждат лютеница и в малки опаковки

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 21, 2018 18:10

Произвеждат лютеница и в малки опаковки

Нови, малки опаковки с лютеница „Първомай“ пусна на пазара първомайската фирма „Булконс Първомай“ ООД. Тя инвестира 5 млн. лв. в модернизиране на производствения процесна предприятието си в град Първомай. Средствата са собствени и европейско съфинансиране по Програмата за развитие на селските райони. Обновени са напълно цеховете и са закупени изцяло нови машини.

Новите малки опаковки от 70 и 125 гр. вече са пуснати в търговската мрежа и производителите твърдят, че великолепният вкус на българската лютеница е пренесен от стъкления буркан в по-лека и по-удобна опаковка. В съобщението им до медиите се казва, че продуктът е без консерванти, без оцветители, без стабилизатори, без ГМО. Лютеница „Първомай“ се произвежда единствено от български суровини.

Всяка година „Булконс Първомай“ ООД изкупува хиляди тонове пресни български зеленчуци от производители в страната. Технологията на производство позволява за съхранение на доматените и пиперкови пюрета като единични концентрати в специални съдове.

„Булконс Първомай“ произвежда още доматени сосове, печени белени чушки, апетитка, пиперкова разядка, пинджур, айвар и др. Компанията работи с широка гама от чуждестранни клиенти, разработвайки специални рецептури за различните пазари – както под собствена, така и под чужда марка. Основните експортни пазари на фирмата са Канада, Великобритания, САЩ, Германия, Русия и др.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 21, 2018 18:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама