Покупки на радиатори са хит сред измамниците

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2016 11:42

Покупки на радиатори са хит  сред измамниците

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 3/651, година XIV, 22-28 януари 2016

Свързани публикации

С 10 хиляди лева бе измамена стара жена от Харманли. Сигналът за деянието е подаден от 70-годишна пенсионерка, която заявила пред разследващите, че на 5 януари мъж, представил се за нейн близък, й е звънял многократно по домашния телефон. „Роднината” поискал 10 000 лева за покупка и поставяне на радиатори в дома й. Жената му предала парите, но след дни се усетила, че е измамена и сигнализирала в полицейското управление.
При друг случай непознат са обадил на възрастен човек и му се представил за братовчед. Казал му, че купува радиатори за детска градина от магазин „Зора“ и не му стигали парите. Старият усетил измамата и не му дал нищо.
Не такъв е случаят със 74-годишния жител на село Радовец, Тополовградско. Той се разделил с 3 300 лева, след като е бил измамен. На 16-ти мъжът допуснал в двора на къщата си 3 непознати лица под предлог за закупуване на декоративни камъни. След „преговори” лицата си тръгнали без да купят нищо. Впоследствие старецът установил, че му липсват оставените върху скрин в една от стаите на къщата 3 300 лева.
С 975 лева се раздели и 75-годишен мъж от село Устрем. На 15-ти той дал парите на група мъже, които го въвели в заблуждение, че ще му подменят улуците на къщата. След като заплатил предварително сумата, „майсторите” не се появили повече.
При друг случай в сряда, 20 януари, харманлийските криминалисти иззеха 10 г марихуана. Те са открили дрогата при проверка в мазе на частен дом в ж.к. ”Изгрев” в града, в който живеел 26-годишен младеж.
Във вторник 32-годишен харманлиец е задържан за съхранение на дрога. Криминалисти са извършили обиск на мъжа. В чантата му са намерени 6 топчета зелена листна маса с тегло 2,5 грама, реагираща при полеви наркотест на канабис.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2016 11:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.