Подменят водопроводна мрежа в село Хлябово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 27, 2019 07:55

Подменят водопроводна мрежа  в село Хлябово

В процес на изпълнение е подмяна на водопроводната мрежа в село Хлябово. Тя се изпълнява по проект, финансиран по Оперативна програма.
Пълното му наименование е: „Реконструкция и рехабилитация на съществуващите довеждащи водопроводи и съоръженията към тях, захранващи с. Хлябово, I етап, и Реконструкция на вътрешна мрежа в с. Хлябово с дължина 3 287 м и вътрешна водопроводна мрежа на улици в град Тополовград с дължина 1018 м – II етап“.
Строителните дейности изпълнява софийското дружество “БИАД – С” ООД .
Общата стойност на договора е за 2 486 585,68 лева без ДДС.
Фирмата спечели обществената поръчка, обявена от Общината. На нея се явиха общо 7 участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, гр. София, „Техно Енерджи“ ЕООД, гр. София, ДЗЗД „РИС ПРО“, гр. Пловдив, ДЗЗД „Тополовград – 2017″, гр. Сливен, „Руен холдинг“ АД, гр. Кюстендил.
Двама от участниците – „Нивел строй“ ЕООД , гр. Перник, и Обединение „Здраве – 2015″, гр. Ямбол, бяха отстранени, защото офертите им не отговаряха на предварително обявените условия на поръчката.
Срокът на първия етап е 5 месеца, а на втория – 7.
Гаранцията е 3 на сто от стойността на поръчката или 74 597,57 лева.
В Търговския регистър е записано, че собственици на дружеството „БИАД – С“ ООД са: Апостол Глосов със 75 000 лв. и Диана Глосова, със 75 000 лв. Създадено е през 2008 година.
Адресът е: София, район „Възраждане“, ж.к. “Зона Б-4”.

ВиК – Тополовград вече премина към Хасково

От началото на годината ВиК дружеството, което досега беше към Стара Загора, вече официално е
към Хасковското.
Към момента началник на района в Тополовград е Красимир Крумов, той ще се мести в Раднево, което е към ВиК – Стара Загора.
Очаква се да бъде назначен нов ръководител в Тополовград.
Още в началото на годината на посещение на място са дошли всички от управлението на ВиК дружеството в Хасково за запознаване с персонала и обстановката в местния район.
Предстои на първо време доставка на таблети за инкасаторите, които през януари отчитат потреблението на вода по карнети. Предвиждат се и други промени в организацията на работата, но какви точно ще бъдат те ще разберем в скоро време, както и каква ще бъде цената на водата и щата на служителите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 27, 2019 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.