НВП Киприян: „С молитва към Бог да се противопоставяме на дяволските козни“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 26, 2019 08:14

НВП Киприян: „С молитва към Бог да се противопоставяме на дяволските козни“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #3/132, 25 - 31 януари 2018 г.

Свързани публикации

„Да се защитаваме от всички поднебесни сили с молитва към Бога“, призова владиката Киприян в Харманли. НВП Старозагорския митрополит бе тук на Атанасовден, 18 януари и в едноименния храм отслужи Божествена Света литургия.
В словото си след службата той каза, че мнозина уж православни християни често се увличали по чужди лъжеучения, изповядвали вярата си само със свещи, палени в храма, а самата им вяра често е била смесвана от езически обичаи и словения.
„Други пък се оправдават, че нямало кой да ги научи, но те нямат стремеж им към познания на Божествената истина. Затова нека да се стремим към задълбочено изучаване на Божественото писание и творението на Светите отци чрез енорийските свещеници, които са учители на църквата, за да можем да се защитаваме от всички поднебесни сили и яростен устрем и с молитва към Бога да се противопоставяме на дяволските козни, търсейки спасението на своите души.“
Енорийският свещеник на „Св. Атанасий“ отец Георги подари на владиката дръвче от църковния двор, за митрополитския.
След службата в храма, миряни и свещеници отидоха до Руския паметник, където бе отслужена панихида. Кметът Мария Киркова каза, че харманлийци са длъжни да тачат своята история и да не забравят датата 18 януари, която носи дух на патриотизъм у харманлийци.
Пред паметника поставиха венци и цветя партии, обществени организации и граждани. Нито на службата, нито на честването пред паметника не се появи представител на Българската социалистическа партия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 26, 2019 08:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама