Депутат и кмет откриха ремонтирано крило на гимназията в Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2019 11:13

Депутат и кмет откриха ремонтирано крило на гимназията в Любимец

Ново ремонтирано крило на сградата на СУ “Желязко Терпешев“ в Любимец бе открито в началото на седмицата. На тържествена церемония бе отслужен празничен водосвет, а лентата прерязаха депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков, кметът на Общината инж. Анастас Анастасов, директорът Мария Станкова и Шенол Вели, от фирмата изпълнител.
На събитието присъства и областният управител Станислав Дечев.
Ремонтът е направен със 188 000 лева от МОН и още 50 хиляди от бюджета на гимназията. Парите от министерството са отпуснати, след като училището е било посетено от министър Красимир Вълчев. „Преди година, по покана и със съдействието на господин Станков и кмета на общината министърът на образованието Красимир Вълчев бе на посещение в училището. Той бе впечатлен от децата и от всеотдайните преподаватели, но видя, че базата има нужда от ремонт“, каза госпожа Станкова.
„Това е само част от ремонтите, които предстоят в това училище. Напролет започваме такъв на двора на гимназията. Ще бъдат обновени спортните игрища, ще се монтират пейки, ще се облагороди пространството пред входа. Община Любимец има одобрен проект и за облагородяване дворовете в отделните сгради на детска градина „Рай“ в града и селата“, бе част от приветствието на кмета на общината инж. Анастас Анастасов.
Ремонтът на сградата включва направа на нови тавани на класните стаи и осветление, изграждане на стени от гипс-картон и боядисване, ново обзавеждане, обновяване и оборудване с необходимата техника на компютърен кабинет, пребоядисване и изграждане на цокъл в коридорите.
След прерязването на лентата официалните лица и гостите на церемонията разгледаха обновените класни стаи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2019 11:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.