Депутат и кмет откриха ремонтирано крило на гимназията в Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2019 11:13

Депутат и кмет откриха ремонтирано крило на гимназията в Любимец

Акценти

  • Отец Трифон Караджонов отслужи водосвет

Ново ремонтирано крило на сградата на СУ “Желязко Терпешев“ в Любимец бе открито в началото на седмицата. На тържествена церемония бе отслужен празничен водосвет, а лентата прерязаха депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков, кметът на Общината инж. Анастас Анастасов, директорът Мария Станкова и Шенол Вели, от фирмата изпълнител.
На събитието присъства и областният управител Станислав Дечев.
Ремонтът е направен със 188 000 лева от МОН и още 50 хиляди от бюджета на гимназията. Парите от министерството са отпуснати, след като училището е било посетено от министър Красимир Вълчев. „Преди година, по покана и със съдействието на господин Станков и кмета на общината министърът на образованието Красимир Вълчев бе на посещение в училището. Той бе впечатлен от децата и от всеотдайните преподаватели, но видя, че базата има нужда от ремонт“, каза госпожа Станкова.
„Това е само част от ремонтите, които предстоят в това училище. Напролет започваме такъв на двора на гимназията. Ще бъдат обновени спортните игрища, ще се монтират пейки, ще се облагороди пространството пред входа. Община Любимец има одобрен проект и за облагородяване дворовете в отделните сгради на детска градина „Рай“ в града и селата“, бе част от приветствието на кмета на общината инж. Анастас Анастасов.
Ремонтът на сградата включва направа на нови тавани на класните стаи и осветление, изграждане на стени от гипс-картон и боядисване, ново обзавеждане, обновяване и оборудване с необходимата техника на компютърен кабинет, пребоядисване и изграждане на цокъл в коридорите.
След прерязването на лентата официалните лица и гостите на церемонията разгледаха обновените класни стаи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 29, 2019 11:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама