Почетоха паметта на жертвите на Черния Великден в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2016 21:08

Почетоха паметта на жертвите на Черния Великден в Симеоновград

Акценти

  • Виновниците Данаил Георгиев е осъден на 12 години лишаване от свобода, а братовчед му Живко Желев, който му е предоставил колата си, получи 7 години затвор.

Свързани публикации

С панихида и падане на колене отбелязаха 5-та годишнина от кончината на шестте младежи в Симеоновград, загинали през пролетта на 2011 година. Днес на мемориала, построен на тяхното лобно място, бяха дошли много близки и роднини. Отец Димитър извърши службата, а с едноминутно мълчание и падане на колене всички отдадоха почитта си към убитите деца и на загиналите по пътищата на страна. Шест деца пуснаха в небето шест гълъба.

Цветя на мемориала поднесоха областния управител Станислав Дечев, народният представител Евгения Ангелова, кметът на общината Милена Рангелова, Петя Керанова от сдружението „Стоп на войната по пътищата“, граждани на Симеоновград.

На 23 април 2011 година, на връх Великден, кола се качи на тротоара на улица в Симеоновград и прегази шестима младежи, тръгнали за църква.

През 2014 година Върховният касационен съд потвърди присъдите на Пловдивския апелативен съд за двамата обвиняеми за жестоката катастрофа. Наказанието за шофьора на автомобила Данаил Георгиев е 12 години лишаване от свобода, а братовчед му Живко Желев, който му е предоставил колата си е  7 години затвор.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2016 21:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама