Елховска художничка участва на международен пленер с творба от топено стъкло

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 24, 2016 21:15

Елховска художничка участва на международен пленер с творба от топено стъкло

Акценти

  • Петя Христова и спътника и в живота Куман Сталев си имат и собствена галерия в Елхово, но тя все още не е открита.

Свързани публикации

Елховската художничка Петя Христова взе участие в международен пленер в Севернокипърската Република. Предстои и самостоятелна изложба в Троян и пленер в Кушадасъ.

В международния пленер, който се състоя в община Тътласу, взеха участие общо 15 художника. Те бяха от Албания, Косово, Азъйрбаиджан, Кипър, Южна Корея и България. Той беше организиран от д-р Ариф Алберах и Анур. Ачикьоз. Продължителноста му бе общо 12 дни, като 3 от тях бяха отделени за екскурзии, посещения на президентството и други атракции .Освен Петя Христова от българска страна присъства и шефа на групата на благоевградските художници Антон Гошев.

Самият пленер беше на свободна тема и художниците имаха право да рисуват по избор. Много от тях се спряха на местния пейзаж, а елховлийката се захласна по тамошното цвете замбак, което рисува. Освен него тя представи в Кипър и донесенато свое произведение от топено стъкло.

Петя Христова и спътника и в живота Куман Сталев си имат и собствена галерия в Елхово, но тя все още не е открита. Причината за това е, че все още не са измислили точното и име, твърди Петя. В галерията им намират място картините на Петя Христова от топено стъкло, интериорни купи и серия от иконите на Куман Сталев, които той приготвя по поръчка за Южен Кипър.

В момента вниманието на талантливата художничка е насочено в подготвянето на самостоятелна изложба в Троян и в предстоящия пленер в Кушадасъ. Предсттои и изява и по българското Черноморие. Но най-голямата изненада, която готви за феновете на изкуството си е експерименталната стъклена рокля. Те с нетърпение очакват да я довърши за да и се полюбуват.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 24, 2016 21:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама