Отварят прелеза, ще строят общински пазар

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2007 06:40

Отварят прелеза, ще строят общински пазар

От общината са решили да вземат амбициозното решение да започнат реализирането на четири задачи, които ще променят облика на града през следващата година.
Първата цел е да се отвори прелеза на площад ,,Трети март“. Вече има изработен одобрен и съгласуван със съответните органи в Министерството на транспорта работен проект за 220 хил.лв. Това е болен проблем за всички симеоновградчани, които не могат да преживеят недалновидното решение на предишни общински съветници да го затворят. За изграждането на такъв обект не се отпускат пари от никакви европейски фондове, затова общината трябва да сложи край на този проблем, като вземе заем.
Другата задача е построяването на нов пазар за плодове, зеленчуци и стоки от бита.
Мястото, където той сега се провежда е по-близко до средновековието, отколкото до съвременна Европа. Наредени на земята стоки, без течаща вода и тоалетни, сегашното му състояние е по скоро мъчение за търговците, отколкото място, където могат да развиват търговия. Мястото на новия пазар ще бъде между хотел ,,Марица“ и реката. Очаква се той да струва на общината около 300 хиляди лева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2007 06:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама