Дете изгоря в пламъците на къща

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2007 20:28

Дете изгоря в пламъците на къща

Дете изгоря в пламъците на къща сутринта на 10 януари – сряда. Малката Албена, на 1 година и 2 месеца, която е от ромски произход, се задушила в пламъците на разбушувалия се пожар в 9,00 часа в дома на родителите си в махалата ,,Маламар дере“ – Харманли.
Нещастието станало, когато майката Ганка отишла да купува хляб от фурната в махалата и оставила двете си деца без надзор. В това време е избухнал пожарът, причините за които все още не са известни. Той е бил видян от съседите, които веднага се втурнали да го потушават. Един от тях – Стефан Йорданов, успял да извади едно от децата – Сашо навън. От него научил, че вътре е останала сестричката му. Мъжът обаче не успял да влезе отново в къщата, защото пламъците били огромни.
През това време с няколко туби с вода всички комшии се опитали да потушат огъня, но водата им не е била достатъчно. След малко дошли от пожарната и загасили пожара.
Съседи казват, че чувството било ужасно – да гледаш пламъците, да знаеш, че там има дете и да не можеш да му помогнеш.
Бащата на детето Стефан Ангелов Митев, на 30 години, работи в Горска компания, Харманли. Той бил на работа, когато станал пожарът. Майката е безработна.
Семейството има три деца, най-малкото от които е Албена. Другите са Сашо и Исус. Бащата разказваше как няколко пъти детето му си играело с кибритени клечки и веднъж даже запалило завесите на прозореца.
От дома на пострадалото семейство сега са останали само четири стени, обгорели легла и печка на твърдо гориво.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2007 20:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама