Дете изгоря в пламъците на къща

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2007 20:28

Дете изгоря в пламъците на къща

Дете изгоря в пламъците на къща сутринта на 10 януари – сряда. Малката Албена, на 1 година и 2 месеца, която е от ромски произход, се задушила в пламъците на разбушувалия се пожар в 9,00 часа в дома на родителите си в махалата ,,Маламар дере“ – Харманли.
Нещастието станало, когато майката Ганка отишла да купува хляб от фурната в махалата и оставила двете си деца без надзор. В това време е избухнал пожарът, причините за които все още не са известни. Той е бил видян от съседите, които веднага се втурнали да го потушават. Един от тях – Стефан Йорданов, успял да извади едно от децата – Сашо навън. От него научил, че вътре е останала сестричката му. Мъжът обаче не успял да влезе отново в къщата, защото пламъците били огромни.
През това време с няколко туби с вода всички комшии се опитали да потушат огъня, но водата им не е била достатъчно. След малко дошли от пожарната и загасили пожара.
Съседи казват, че чувството било ужасно – да гледаш пламъците, да знаеш, че там има дете и да не можеш да му помогнеш.
Бащата на детето Стефан Ангелов Митев, на 30 години, работи в Горска компания, Харманли. Той бил на работа, когато станал пожарът. Майката е безработна.
Семейството има три деца, най-малкото от които е Албена. Другите са Сашо и Исус. Бащата разказваше как няколко пъти детето му си играело с кибритени клечки и веднъж даже запалило завесите на прозореца.
От дома на пострадалото семейство сега са останали само четири стени, обгорели легла и печка на твърдо гориво.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2007 20:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.