Откриха винарна ,,Дулев и Ангелов”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 15:58

Откриха винарна ,,Дулев и Ангелов”

За втори път, този път на национално ниво, бе открита винарна ,,Дулев и Ангелов“. Голямото тържество по този повод бе организирано от Хасковската търговско-промишлена полата и се състоя на ,,Малката звезда“ миналата събота. Събитието бе посетено от над 200 приятели на собствениците Тенчо Дулев и д-р Стефан Ангелов и техните акционери Маркус Вайх от Германия и Георги Севов. Всички се възхищаваха как от старата и порутена постройка двамата ентусиастите са направили една чудесна винарна.
Специално за ритуалното зарязване бяха дошли заместник-министърът Чавдар Георгиев от Министерството на екологията и водите, Цветан Симеонов – заместник- председател на ТППП – София, и депутатът Иван Илчев. Тук бяха и шефовете на търговско-промишлените палати на градовете от Турция – Одрин и Кешан, а също така и Димитър Назъров – изпълнителен директор на ПИМ – Хасково.
Градоначалниците от областта бяха представени от кмета на Харманли – Михаил Лисков, на Димитровград – Димитър Хаджииванов, на Маджарово – Атанас Димитров.
В началото отците Атанасий, Живко и Георги отслужиха тържествен водосвет. С тях бе и монах от Атонския манастир в Света гора. След това всички отидоха на близкото лозе, където тържествено зарязаха. След ритуала започна и веселата част. За доброто настроение на празнуващите игра танцов състав при читалище ,,Дружба“ – Харманли и пя певицата Пламена.
На импровизирани маси от големи бурета бяха наредени различните вина и подходящи мезета. Освен това бе сготвен и вкусен курбан. Времето бе прекрасно и гостите се чувстваха великолепно.
В хода на купона дъщерята на Тенчо Дулев – Цвета, подари на винарната своя картина, на която бе нарисувана сградата, в която баща й и неговият съдружник – д-р Ангелов ще произвеждат божествения еликсир.
И още изненади бяха приготвили собствениците. На верандата на винарната бе представена изложба на снимки от Зографския манастир на Света гора. Гостите имаха възможност да се запознаят с историята и развитието на тази Света обител.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 15:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама