Откриха винарна ,,Дулев и Ангелов”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 15:58

Откриха винарна ,,Дулев и Ангелов”

За втори път, този път на национално ниво, бе открита винарна ,,Дулев и Ангелов“. Голямото тържество по този повод бе организирано от Хасковската търговско-промишлена полата и се състоя на ,,Малката звезда“ миналата събота. Събитието бе посетено от над 200 приятели на собствениците Тенчо Дулев и д-р Стефан Ангелов и техните акционери Маркус Вайх от Германия и Георги Севов. Всички се възхищаваха как от старата и порутена постройка двамата ентусиастите са направили една чудесна винарна.
Специално за ритуалното зарязване бяха дошли заместник-министърът Чавдар Георгиев от Министерството на екологията и водите, Цветан Симеонов – заместник- председател на ТППП – София, и депутатът Иван Илчев. Тук бяха и шефовете на търговско-промишлените палати на градовете от Турция – Одрин и Кешан, а също така и Димитър Назъров – изпълнителен директор на ПИМ – Хасково.
Градоначалниците от областта бяха представени от кмета на Харманли – Михаил Лисков, на Димитровград – Димитър Хаджииванов, на Маджарово – Атанас Димитров.
В началото отците Атанасий, Живко и Георги отслужиха тържествен водосвет. С тях бе и монах от Атонския манастир в Света гора. След това всички отидоха на близкото лозе, където тържествено зарязаха. След ритуала започна и веселата част. За доброто настроение на празнуващите игра танцов състав при читалище ,,Дружба“ – Харманли и пя певицата Пламена.
На импровизирани маси от големи бурета бяха наредени различните вина и подходящи мезета. Освен това бе сготвен и вкусен курбан. Времето бе прекрасно и гостите се чувстваха великолепно.
В хода на купона дъщерята на Тенчо Дулев – Цвета, подари на винарната своя картина, на която бе нарисувана сградата, в която баща й и неговият съдружник – д-р Ангелов ще произвеждат божествения еликсир.
И още изненади бяха приготвили собствениците. На верандата на винарната бе представена изложба на снимки от Зографския манастир на Света гора. Гостите имаха възможност да се запознаят с историята и развитието на тази Света обител.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 15:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.