Кметове от областта координират действия на вилата на община Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 15:33

Кметове от областта координират действия на вилата на община Харманли

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", бр.7/158 11 - 23 февруари 2006 год.

Свързани публикации

Всички кметове от градовете в областта вкупом се бяха събрали в четвъртък на обяд на вилата на Община Харманли. Работната среща бе организирана от харманлийските домакини, за да могат те всички да разговарят с областния управител Райна Йовчева, която имаше ,,изнесена приемна“ тук.
След като изслуша гражданите на Харманли, тя се срещна с местните медии, за да сподели впечатлението си от разговорите. Радващо е, че повечето от хората бяха дошли по-скоро като общественици, отколкото като граждани. Някои са били подготвени предварително за срещата и са носели листове, в които са описали проблема си с молба за съдействие от областния управител, сподели губернаторката.
Един от въпросите, който вълнувал харманлийци, бил свързан с благоустрояването на училището в с. Славяново. Гражданка се е оплакала от недоброто състояние на сградата. Райна Йовчева призна, че не е ходила там, но обеща да посети училището, за да прецени какво може да се направи.
В доста от оплакванията на гражданите личало липсата на координация между Общинска служба ,,Земеделие и гори“ и община Харманли. Много от хората не знаят, че Поземлената комисия не е подчинена на общината, а на Дирекция „Земеделие и гори“ – Хасково, каза г-жа Йовчева и продължи – Според мен някои от структурите на поземлените комисии трябва да минат на регионално ниво. Това е принципен въпрос и той трябва да бъде решен в най-скоро време.
Областният управител сподели, че няма нито едно решение на Общински съвет – Харманли, върнато от нея.
На въпроса как й изглежда градът ни в сравнение с вида му от преди няколко години, Райна Йовчева отговори, че периодът, в който имаше големи финансови проблеми е отминал и сега общините са много по-стабилни. Харманли има нужда от доста помощ от наша страна, защото местната власт не може сама да се справи с някои проблеми, като например канализацията.
Тя се похвали, че е в добри отношения с депутатите от всички политически сили в парламента, избрани от хасковския регион. За нападките към нея от СДС – Хасково, обясни, че няма да отговаря на партия от миналото.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 15:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама