Две катастрофи за 18 часа на едно и също място в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 20:38

Две катастрофи за 18 часа на едно и също място в Харманли

Акценти

  • Фолксваген "Пасат" нацели стълб за осветление
  • ТИР, натоварен със стъкла, се обърна като преди това отнесе два железни стълба

Свързани публикации

В събота в 17,00 часа Фолксваген „Пасат“ нацели стълб за осветление на островче на Международния път Е80, до кръговото движение в Харманли.

В неделя в 11.30 часа ТИР на „Вили Бец“, натоварен със стъкла, се обърна като преди това отнесе два железни стълба. Шофьорът – 47-годишният Господин, бе ранен и бе приет в харманлийския ЦСНМП. По-късно бе транспортиран в Хасково и в късния следобед почина от раните си.

Близо час и половина продължи операцията по изваждането на затиснатия шофьор. Лекарите го превързаха още докато бе в кабината и му включиха системи. На мястото веднага дойдоха и двата пожарни автомобила от Харманли. След кратко суетене се разбра, че нямат необходимото оборудване, с което могат да разрежат кабината. Наложи се да дойде аварийният автомобил от Хасково. Тогава кабината бе срязана, воланът, затиснал шофьора, бе изтеглен напред и водачът на камиона бе изваден. Всичко това стана пред очите на около стотина любопитни граждани, които едва не се набутаха в обърнатия ТИР, въпреки че на няколко пъти полицаите се опитваха да ги разпръснат.

Очевидци разказват, че ТИР-а е карал много бързо. На завоя прицепът от високата скорост се е наклонил и возените в него палети със стъкла са се наклонили и обърнали камиона. В това положение вече той е срязал двата стълба и е спрял точно на кръстовището.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 20:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.