Две катастрофи за 18 часа на едно и също място в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 20:38

Две катастрофи за 18 часа на едно и също място в Харманли

Акценти

  • Фолксваген "Пасат" нацели стълб за осветление
  • ТИР, натоварен със стъкла, се обърна като преди това отнесе два железни стълба

Свързани публикации

В събота в 17,00 часа Фолксваген „Пасат“ нацели стълб за осветление на островче на Международния път Е80, до кръговото движение в Харманли.

В неделя в 11.30 часа ТИР на „Вили Бец“, натоварен със стъкла, се обърна като преди това отнесе два железни стълба. Шофьорът – 47-годишният Господин, бе ранен и бе приет в харманлийския ЦСНМП. По-късно бе транспортиран в Хасково и в късния следобед почина от раните си.

Близо час и половина продължи операцията по изваждането на затиснатия шофьор. Лекарите го превързаха още докато бе в кабината и му включиха системи. На мястото веднага дойдоха и двата пожарни автомобила от Харманли. След кратко суетене се разбра, че нямат необходимото оборудване, с което могат да разрежат кабината. Наложи се да дойде аварийният автомобил от Хасково. Тогава кабината бе срязана, воланът, затиснал шофьора, бе изтеглен напред и водачът на камиона бе изваден. Всичко това стана пред очите на около стотина любопитни граждани, които едва не се набутаха в обърнатия ТИР, въпреки че на няколко пъти полицаите се опитваха да ги разпръснат.

Очевидци разказват, че ТИР-а е карал много бързо. На завоя прицепът от високата скорост се е наклонил и возените в него палети със стъкла са се наклонили и обърнали камиона. В това положение вече той е срязал двата стълба и е спрял точно на кръстовището.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2006 20:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама