Нови избори за съветници в Харманли няма да има

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2016 12:07

Нови избори за съветници в Харманли няма да има

Акценти

 • Определението на Върховният административен съд окончателно

Свързани публикации

Нови избори за съветници в Харманли няма да има, става ясно от определение № 271

на Върховният административен съд (ВАС) на Република България, издадено на 11 януари. То обезсилва решение на Хасковския административен съд (ХАС) и прекратява производството по административно дело № 559/2015 г. на същия съд.

След местните избори, във ХАС бе образувано дело по жалба на Коалиция „Промяна за Харманли“. То беше против решение № 266/27.10.2015 г. на Общинска избирателна комисия (ОИК) – Харманли за обявяване на резултатите от изборите за общински съветници. Искаше се повторно преброяване на бюлетините в няколко секции. От политическата сила имаха съмнения, че някои са обявени за недействителни, а те са редовни и това може да им даде още гласове. На коалицията им бяха необходими само 9 гласа за спечелването на четвърти съветник.

При повторното преброяване от вещи лица са оказа, че изборните резултати са по-различни от първоначално обявените. Това даде право на Хасковския административен съд да обяви за недействителен резултата от изборите през октомври.

ОИК – Харманли обжалва това решение във ВАС. По същото време в Административния съд е постъпила и молба от Коалиция „Промяна за Харманли“, с който оттеглят първоначално подадената жалба срещу решението на местната избирателна комисия за избор на общински съветници на община Харманли.

Определението на е ВАС окончателно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2016 12:07
Напиши коментар

4 Коментара

 1. Местен януари 12, 14:28

  Едва ли… На тях им стана ясно, че срещу ръжен се не рита. Цялата полиция и полицейщина няма как да преборят, затова чинно ще изгледат сеира на „новото“.
  По-скоро на Панчев и Маргарит им светна, че така, както я бяха замислили – служебно няма да стане. Ще требат пари, а такива няма!.. :-/

  Отговори на този коментар
 2. избирател януари 12, 12:44

  И кво ся ? червените се надяваха на нови избори … Абе къде се дяна Минка не я вижзаме …?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама