Община Харманли ще се управлява от 99 човека

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 11, 2016 17:31

Община Харманли ще се  управлява от 99 човека

Нова структура, с която ще се управлява община Харманли, приеха общинските съветници на последната си сесия. Докладната бе по предложение на кмета Мария Киркова.
Съгласно нея общата численост на работещите в ОбА – Харманли, ще бъде общо 99 човека. В нея общината ще има кмет, заместник-кмет и секретар. Кметовете по селата ще са 18, а кметските наместници – 5.
Предвидени са три дирекции – „Административноправно-обслужване и финансово стопански дейности“, „Общинска собственост и устройство на територията“ и „Местни данъци и такси“. Отделите в общината ще са 7.
Решението за новата структура влиза в сила от 1 февруари.
Бившият кмет Михаил Лисков призна, че градоначалникът има право да си определя екипа, но припомни, че сегашната структура била определяна от хора от УНСС и била по европейски проекти за 70 000 лева. Ако се наруши, общината можело да претърпи финансови санкции
Стана ясно, че ръководният състав на общината вече се запълва. От началото на годината в ОбА – Харманли има назначен секретар. Това е Цонка Малева.
Тя е работила в общината по времето на кмета Димитър Арнаудов. След това се труди в системата на МВР. Последно бе началник Полицейски участък в Симеоновград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 11, 2016 17:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама