Носете пълномощно на английски, ако пътувате в Гърция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2014 13:39

Носете пълномощно на английски, ако пътувате в Гърция

Акценти

  • Гръцките власти следят стриктно за влизащите в страната им да не правят нарушения
  • Най-често те са от незнание, но има и такива, които съзнателно нарушават законите

Свързани публикации

Шофьорите, които влизат със служебни автомобили в Гърция, трябва да носят пълномощно от собственика. То, освен на български, трябва да е преведено на английски или на гръцки и да е заверено при нотариус. Неизпълнението на това условие създава много неприятности на българите и често те са връщани от гръцкото КПП.

Шофьорите, които карат автомобили на лизинг, също трябва да имат документ от фирмата – лизингодател. И той трябва да е преведен на английски, а по възможност и на гръцки.

Това са част от проблемите, които гръцките митничари срещат при обработката на пътници от нашата страна. За тях е много важно при превоз на товари коректно и пълно да бъде написано името на получателя, точният му адрес и данъчният номер. За стоката, която се превозва, трябва да има фактура и ако е нужно, съответните сертификати.

Друг проблем, с който се сблъскват българи, които работят в Гърция, е придвижването им в южната ни съседка с автомобили с български номера. Според гръцкото законодателство това може да става в рамките на 6 месеца.

Техните органи следят внимателно и ако работещият там има осигурителен номер, от който става ясно, че българинът е пребивавал повече от половин година, го глобяват. Може и да му отнемат автомобила.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2014 13:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама