Носете пълномощно на английски, ако пътувате в Гърция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2014 13:39

Носете пълномощно на английски, ако пътувате в Гърция

Акценти

  • Гръцките власти следят стриктно за влизащите в страната им да не правят нарушения
  • Най-често те са от незнание, но има и такива, които съзнателно нарушават законите

Свързани публикации

Шофьорите, които влизат със служебни автомобили в Гърция, трябва да носят пълномощно от собственика. То, освен на български, трябва да е преведено на английски или на гръцки и да е заверено при нотариус. Неизпълнението на това условие създава много неприятности на българите и често те са връщани от гръцкото КПП.

Шофьорите, които карат автомобили на лизинг, също трябва да имат документ от фирмата – лизингодател. И той трябва да е преведен на английски, а по възможност и на гръцки.

Това са част от проблемите, които гръцките митничари срещат при обработката на пътници от нашата страна. За тях е много важно при превоз на товари коректно и пълно да бъде написано името на получателя, точният му адрес и данъчният номер. За стоката, която се превозва, трябва да има фактура и ако е нужно, съответните сертификати.

Друг проблем, с който се сблъскват българи, които работят в Гърция, е придвижването им в южната ни съседка с автомобили с български номера. Според гръцкото законодателство това може да става в рамките на 6 месеца.

Техните органи следят внимателно и ако работещият там има осигурителен номер, от който става ясно, че българинът е пребивавал повече от половин година, го глобяват. Може и да му отнемат автомобила.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2014 13:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.