Лютви Местан: „Да разследват партии с необяснимо много гласове“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 29, 2014 15:44

Лютви Местан: „Да разследват партии с необяснимо много гласове“

Акценти

  • Местан: Съобщавам данни, които се надявам да ликвидират и взривят съмнения, внушени от опоненти на ДПС във връзка с КТБ. Аз съм единствения лидер на партия, че не познавам председателя на УС на КТБ.

Свързани публикации

„Ако на 5 октомври някоя политическа сила в Хасково получи няколко пъти повече гласове, в сравнение други избори, на нея ще се търси ли обяснениe, както това се прави на ДПС?!“ Този риторичен въпрос зададе Лютви Местан, който днес даде пресконференция в Хасково. Той спомена, че на евроизборите имало необяснимо висок ръст за подкрепа на определени политически сили. На тях трябвало да се търси политическо обяснение, ако нямало, трябвало да се търсят и други обяснения.

Той обясни, че ДПС увеличава гласовете си сред ромското население, защото залагат на облагородяване на кварталите, в които живеят. Нещо повече, те имали водачи на листи роми. Така тези хора ще могат да гласуват за собствени кандидати.

Той заяви, че не може да приеме, че в европейска България някой печели гласове срещу заплахата, че в противен случай ще им съборят къщите. „Ако това се случи, това ще е ужасно и означава край на демокрацията. Много ми е интересно, при кои политически сили се случва това и дали техните лидери ще имат претенциите да бъдат морални цензори.“

Темата на пресконференцията, дадена от лидера на ДПС, бе КТБ. Тъй като имало много критики към политическите партии, че нямат ясно становище, той заяви, че най- заинтересованата партия за изясняване на тази истината е ДПС. Местан съобщи, че още в първия ден на учредяването на 43-то Народно събрание от партията ще внесат законопроект, свързан с разсекретяване на банковата тайна в КТБ. „Ние настояваме международно юридическо лице за финансово разузнаване да осъществи пълното финансово разследване на КТБ. Днес говорих с господата Николай Цонев и Делян Пеевски, които са подготвили законопроекта. Пред техния подпис ще стои моя, за да нося политическата отговорност.“

Лидерът на ДПС подчерта, че за него е необходимо да се узнае цялата истина, особено когато става въпрос за съмнения за обвързаност на политици и политически интереси в тази банка. По думите му принципът „необходимо е да се знае“ стоял по-високо от банковата тайна. „Трябва да се знае какви зависимости и отношения има банката с всички публични фигури в българската политика и управление на страната от 1990 година насам, включително и офшорките. Особено с онези, които дължат годишни декларации за доходите.

Не можем да бъдeм уличени, че сме против банковата тайна, защото тя ще остане за останалите кредитолучатели и вложители.

„Върху кого тегне сянката на КТБ – ще ги познаете по отношението им по този законопроект. Отнася се и за извънпарламентарните политически сили“, каза Местан.

„На нас истината ни е приятел. Имаме проблем с митологемите и внушенията, преднамерено и съзнателно тиражирани от политическите ни опоненти“, завърши лидерът на ДПС

Той очаква на тези избори ДПС в Хасково да вземе същите гласове, които получи на изборите за европарламент. ДПС има здрави социални корени, ясна програма и платформа и 4 години непрекъсната работа по места.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 29, 2014 15:44
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Съгласен съм септември 30, 14:22

    Ами тогава трябва да разследват твоята партия, която в моят град имаше 30 гласа на изборите за парламент миналата година, а тази година за евроизборите направи 400.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама