Неделно училище към християнска църква „Реформация“ отвори врати

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2016 10:19

Християнска църква „Реформация” – Харманли, е част на протестантската деноминация „Реформация” с пастори Антон и Таня Пеневи, която е локализирана и работи в област Хасково.
Ние сме официално регистрирана църква по закона на вероизповеданията на Република България. В Харманли църквата отвори врати през 2011 г. и оттогава се радваме на траен растеж и изграждане. Намираме се на ул. „Балкан“ /Клуба на 3-ти квартал/ и имаме богослужения в неделя и вторник от 18:00, където всеки, който търси смисъла на живота си и Живия Бог, е добре дошъл.
Много сме щастливи, че през 2016 година с Божията помощ стартирахме нашето Неделно училище. Там всяка неделя от 16:00 ч. нашият педагог Румяна Петкова и деца от всякакви възрасти се забавляват, общуват, играят, рисуват, пеят и се учат да ходят в Божия път. Използването на интерактивни методи на преподаване и мултимедийни презентации прави обучението атрактивно и завладяващо за децата.
Ние вярваме, че децата са безценен Божи дар в нашия живот и смятаме, че е изключително важно да изградим в тях вяра, достойнство и истински християнски ценности, да им помогнем да преодоляват страховете и трудностите си, да ги научим да почитат и обичат и да бъдат отговорни. В този свят на модерни „ценности”, толерантност и всякакви пагубни удоволствия, християнката вяра е светлината, която искаме да им покажем, за да изберат добрия път в живота.
Живеем във време на духовен вакуум. Подрастващите трудно намират нравствени ориентири. Нуждаят се от морални граници, които да пунктират живота им, за да могат ясно да разграничат добро и зло.
Целта на Неделното училище е децата да бъдат приобщени към непреходните нравствени ценности на християнския морал. Чрез запознаване с текстове от Библията и осмисляне на нравствените послания, у децата се формират умения за изграждане на позиция и справяне с трудни житейски ситуации. Исус казва: „Оставете децата да дойдат при Мен!”, затова всички са добре дошли в нашето неделно училище напълно безплатно, независимо дали техните родители посещават църквата или не. Ако имаш дете, внуче, приятели и съседи с деца, покани ги.
Очакваме ви и се молим Бог да работи в нашия град и да ни благославя!

църква “Реформация”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2016 10:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.