Неделно училище към християнска църква „Реформация“ отвори врати

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2016 10:19

Християнска църква „Реформация” – Харманли, е част на протестантската деноминация „Реформация” с пастори Антон и Таня Пеневи, която е локализирана и работи в област Хасково.
Ние сме официално регистрирана църква по закона на вероизповеданията на Република България. В Харманли църквата отвори врати през 2011 г. и оттогава се радваме на траен растеж и изграждане. Намираме се на ул. „Балкан“ /Клуба на 3-ти квартал/ и имаме богослужения в неделя и вторник от 18:00, където всеки, който търси смисъла на живота си и Живия Бог, е добре дошъл.
Много сме щастливи, че през 2016 година с Божията помощ стартирахме нашето Неделно училище. Там всяка неделя от 16:00 ч. нашият педагог Румяна Петкова и деца от всякакви възрасти се забавляват, общуват, играят, рисуват, пеят и се учат да ходят в Божия път. Използването на интерактивни методи на преподаване и мултимедийни презентации прави обучението атрактивно и завладяващо за децата.
Ние вярваме, че децата са безценен Божи дар в нашия живот и смятаме, че е изключително важно да изградим в тях вяра, достойнство и истински християнски ценности, да им помогнем да преодоляват страховете и трудностите си, да ги научим да почитат и обичат и да бъдат отговорни. В този свят на модерни „ценности”, толерантност и всякакви пагубни удоволствия, християнката вяра е светлината, която искаме да им покажем, за да изберат добрия път в живота.
Живеем във време на духовен вакуум. Подрастващите трудно намират нравствени ориентири. Нуждаят се от морални граници, които да пунктират живота им, за да могат ясно да разграничат добро и зло.
Целта на Неделното училище е децата да бъдат приобщени към непреходните нравствени ценности на християнския морал. Чрез запознаване с текстове от Библията и осмисляне на нравствените послания, у децата се формират умения за изграждане на позиция и справяне с трудни житейски ситуации. Исус казва: „Оставете децата да дойдат при Мен!”, затова всички са добре дошли в нашето неделно училище напълно безплатно, независимо дали техните родители посещават църквата или не. Ако имаш дете, внуче, приятели и съседи с деца, покани ги.
Очакваме ви и се молим Бог да работи в нашия град и да ни благославя!

църква “Реформация”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2016 10:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама