Грижа за природата или производство на месо на загуба?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 24, 2016 12:42

Грижа за природата или производство на месо на загуба?

Акценти

 • Днешната сесия започна с музикално артистична програма на деца от ОУ „Иван Вазов“ към съветниците.

Свързани публикации

Близо 19 000 лв. е загуба та от волиерата в Славяново. Това стана ясно от отчета на управителя на ОП „Горска компания“ – Никола Павлов за миналата година. Според него в Славяново се отглеждат 387 броя птици – фазан, кеклик, пуйка, токачка.
По този въпрос думата взе бившият кмет Михаил Лисков. Той сметна, че ако намиращите се в нея диви птици не се разселят, а се продадат за месо, по 3 лева килограма, загубата й щяла да бъде припокрита.
Той обясни, че волиеррата е създадена по европейски проект с намерението да се грижи за природата, като отглежда за разселване в природата диви птици.
Вместо да изпълнява предназначението си, от около година и половина във волиерата се отглеждат бройлери, които след това се дават на Социален патронаж. И тази й дейност се оказа, че не можа де покрие разходите за съществуването й.
На сесията в сряда, 25 февруари, бяха приети общо 20 докладни.
По две от тях местните парламентаристи приеха решение за участие в проекти за трансгранично сътрудничество с България и Гърция.
От БСП не подкрепиха Докладната за приемана на стратегия за работа с ромите.
С друго решение ОбС взе решение да се създаде временна комисия, която да изготви нормативни документи въз основа на които да се отпускат стипендии за специализация на медицински кадри.
Председателят на Общински съвет – Харманли, съобщи, че областният управител върнал за ново разглеждане Решение на ОбС от миналата сесия. Причината е, че съветниците приеха Програма за развитие на общинската собственост без да имат приета Стратегия за управление на тази собственост през мандата на новосформирания ОбС.
На сесията в сряда тази грешка бе оправена.

На днешната сесия бяха приети общо 20 докладни. Тя започна с музикално – артистична програма на деца от ОУ „Иван Вазов“ към съветниците по случай Баба Марта.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 24, 2016 12:42
Напиши коментар

2 Коментара

 1. клуб по борба февруари 24, 18:43

  Тцтцтцтцтцтцтц! И сега какво ще се правят тези лозя?

  Отговори на този коментар
 2. Петко февруари 24, 15:15

  Тоя Лисков бил голям п…..р, етака си е крепял властта,с пари.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама