Набират водни спасители от ямболска област

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 25, 2016 06:24

Набират водни спасители от ямболска област

Изпити за кандидати за водни спасители ще бъдат проведени в Областния съвет на БЧК в Ямбол в началото на март тази година. На успешно издържалите и преминали през обучение червенокръстците се ангажират да осигурят работа. Те ще имат право да работят в плувни басейни и водни площи.

Обучението започва да се провежда за две дисциплини под формата на курсове. Те ще бъдат ”водни спасители на плувен басейн” и „воден спасител на открити водни площи и море”. Преди това кандидатите трябва да си подадат съответните документи в Ямбол в Областния съвет на БЧК и да положат изпити.

Изискванията са кандидатите да имат навършени 17 години, да подадат заявления по образец до директора на ОС на БЧК, да положат успешно приемни изпити. За спасителите на открити водни площи и море се изисква и декларация на родителите,ако кандидатите нямат навършени още 18 години.

Продължителността на обучението е 65 часа за спасителите в плувен басейн и 36 надграждащ за втората дисциплина или общо 82 часа.

Конкурсните изисквания за плувците са за басейна – 50м свободен стил на гърди за 55 сек. и 25м. бруст/без време/.

За морските спасители се изисква 100 м. свободен стил на гърди за 1.50 мин. и 25 м. бруст –без време.

Успешно издържалите приемния изпит и преминали през обучение имат право да работят в плувни басейни и водни площи ,а БЧК се ангажира да им намери работа.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 25, 2016 06:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама