Руската общност в Елхово почете Празника на защита на отечеството

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 25, 2016 07:50

Руската общност в Елхово почете Празника на защита на отечеството

Руската общност от клуба „Приятели на Русия и страните на ОНД” в Елхово почете Празника на защитата на отечеството на 23 февруари. Това стана с поднасяне на венци пред паметника до църквата. Смята се и, че това е и деня на мъжествеността на мъжете.

Председател на елховския клуб е Красимир Кръстев. В него членуват около 40-50 души. Освен българи и руснаци в него има и хора от други националности като англичани и индиец от Бояново. Те развиват широка дейност и нито едно културно събитие не остава неотбелязано. Поддържат добри отношения с подобни клубове от съседните градове Тополовград, Болярово, Ямбол, Средец.

В годините на Великата отечествена война на 23 февруари се е приело да се празнува първата победа на Червената армия над немците. Оттам идва и призванието му като ден на мъжествеността на руските мъже.

Освен в Русия празникът се почита и в Беларус,Украйна и Киргизия. В много градове на Русия се провеждат шествия, паради и концерти, а в Москва всяка година има празнична заря.

В днешно време празникът е направен модерен и съвременен. Както на 8 март жените получават подаръци, така и мъжете се радват на подобни изненади като самобръсначки, козметики и т.н. Нищо, че има и друг международен ден на мъжа.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 25, 2016 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.