Намериха цигари в гумите на товарно ремарке

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 17:28

Намериха цигари в гумите на товарно ремарке

Контрабандни цигари, скрити в гумите на товарно ремарке и тайници на камион, задържаха на митнически пункт Капитан Андреево. В бюлетина на Агенция „Митници“ се казва, че общо са 28 080 къса, в 1404 кутии и са открити при две проверки

При единия от случаите контрабандната стока е открита при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влязъл в страната в първите часове на 2 април. Той е бил пролъчен с рентгенова апаратура, а митничарите са обърнали повече внимание върху две от гумите на първата ос на прикаченото ремарке. При последвалата физическа проверка, след демонтаж се установило, че в тях са укрити 19 600 къса /980 кутии/ цигари от три различни марки, без акцизен бандерол.

Няколко часа преди това, в друг товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, отново с рентгенова апаратура са открити общо 8480 къса / 424 кутии/ цигари без акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини на шофьорската кабина.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани, а водачите на превозните средства, турски граждани, са с актове.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 2 500 000 къса цигари без акцизен бандерол, се отбелязва в съобщението от Агенцията.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 17:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама