Намериха цигари в гумите на товарно ремарке

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 17:28

Намериха цигари в гумите на товарно ремарке

Контрабандни цигари, скрити в гумите на товарно ремарке и тайници на камион, задържаха на митнически пункт Капитан Андреево. В бюлетина на Агенция „Митници“ се казва, че общо са 28 080 къса, в 1404 кутии и са открити при две проверки

При единия от случаите контрабандната стока е открита при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влязъл в страната в първите часове на 2 април. Той е бил пролъчен с рентгенова апаратура, а митничарите са обърнали повече внимание върху две от гумите на първата ос на прикаченото ремарке. При последвалата физическа проверка, след демонтаж се установило, че в тях са укрити 19 600 къса /980 кутии/ цигари от три различни марки, без акцизен бандерол.

Няколко часа преди това, в друг товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, отново с рентгенова апаратура са открити общо 8480 къса / 424 кутии/ цигари без акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини на шофьорската кабина.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани, а водачите на превозните средства, турски граждани, са с актове.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 2 500 000 къса цигари без акцизен бандерол, се отбелязва в съобщението от Агенцията.

Снимка: Митници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 17:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.