Ориентировачи от България и Турция оживиха баирите край с. Черепово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 18:19

Ориентировачи от България и Турция оживиха баирите край с. Черепово

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #13/142 5-11 април 2019 г.

Свързани публикации

Ориентировачи от България и Турция се състезаваха три дни край село Черепово, Харманлийско. В състезанието по спортно ориентиране за купа „Сакар“ имаше 400 участници от двете страни.
Състезателите, от 10 до 70 години, участваха в различни дистанции от 2 до 14 км., в зависимост от възрастта си. Трасето бе по стръмен, пресечен терен, на север от селото с голяма денивелация.
Състезателите трябваше да открият и да се регистрират на няколко контролни пункта, а чрез GPS система движението им се следеше на монитор в контролния център.
В категорията „Мъже – 21 Елит“ първи е Иван Сираков от клуб „Вариант 5“ – Търговище. Втори е Ивайло Каменаров от „Компас крос“ – Русе, а трети – Теодор Йорданов, от същия клуб.
В елитната категория при жените победител в трите старта с преднина 2.39 мин. е Лиляна Гоцева от „Младост“ – Благоевград. Втора е Ясна Петрова от „Истрос“ – Русе, а трета – Кристина Иванова от „Младост“, Благоевград.
Наградите връчиха кметът на село Черепово Нели Манева и проф. д-р Атанас Георгиев, председател на Българската федерация по ориентиране.
В отборното класиране победител е „Вариант 5“ – Търговище, с 95 точки. Втори са „Валди“, София, с 89, а трети – „Бегун“, Варна.
Отборите, които участваха в състезанието от България, бяха 35, а от южната ни съседка – 3.
Българската федерация по ориентиране провежда подобно състезание за втори път край това село. Първото бе през март 2018 година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 18:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама