Ориентировачи от България и Турция оживиха баирите край с. Черепово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 18:19

Ориентировачи от България и Турция оживиха баирите край с. Черепово

Ориентировачи от България и Турция се състезаваха три дни край село Черепово, Харманлийско. В състезанието по спортно ориентиране за купа „Сакар“ имаше 400 участници от двете страни.
Състезателите, от 10 до 70 години, участваха в различни дистанции от 2 до 14 км., в зависимост от възрастта си. Трасето бе по стръмен, пресечен терен, на север от селото с голяма денивелация.
Състезателите трябваше да открият и да се регистрират на няколко контролни пункта, а чрез GPS система движението им се следеше на монитор в контролния център.
В категорията „Мъже – 21 Елит“ първи е Иван Сираков от клуб „Вариант 5“ – Търговище. Втори е Ивайло Каменаров от „Компас крос“ – Русе, а трети – Теодор Йорданов, от същия клуб.
В елитната категория при жените победител в трите старта с преднина 2.39 мин. е Лиляна Гоцева от „Младост“ – Благоевград. Втора е Ясна Петрова от „Истрос“ – Русе, а трета – Кристина Иванова от „Младост“, Благоевград.
Наградите връчиха кметът на село Черепово Нели Манева и проф. д-р Атанас Георгиев, председател на Българската федерация по ориентиране.
В отборното класиране победител е „Вариант 5“ – Търговище, с 95 точки. Втори са „Валди“, София, с 89, а трети – „Бегун“, Варна.
Отборите, които участваха в състезанието от България, бяха 35, а от южната ни съседка – 3.
Българската федерация по ориентиране провежда подобно състезание за втори път край това село. Първото бе през март 2018 година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2019 18:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.