Мирослав и Божан продължават надпреварата в областното състезание „Млад фермер“

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 16, 2016 21:58

Мирослав и Божан продължават надпреварата в областното състезание „Млад фермер“

Акценти

  • Дванайсетокласникът Божан Желязков Иванов се представи отлично и в двете дисциплини.

Свързани публикации

Дванайсетокласниците Мирослав Атанасов Славов и Божан Желязков Иванов ще бъдат представители на бояновската ПГ по МСС ,, Ернесто Че Гевара”, който журито определи да се надпреварват на регионалния етап на националното състезание ,,Млад фермер”. То ще се състои в Първомай на 25 и 26 март. Това стана след като и двете момчета се класираха на първо място в отделните дисциплини на училищния кръг на състезанието на 11 февруари в Бояново.

Състезанието се организира от Министерството на образованието и науката, като целта е да се демонстрират практически знания и компетенции по растениевъдство и механизация та селското стопанство. Това са специалните дисциплини, по който курсистите в гимназията се обучават.

Състезанието в Бояново протече по две различни дисциплини – растениевъдство и по механизация.

В първата те се се съревноваваха да разпознават различните семена, като ги групират по зърнено житни, бобови, технически и зеленчукови култури. Тя включваше различните раздели в растениевъдството.

По механизация трябваше по предварително зададен маршрут да докажат качества като прецизност, бързина и майсторски умения при управлението на трактор.

Дванайсетокласникът Божан Желязков Иванов се представи отлично и в двете дисциплини. Той се класира на второ място в първата и на първо във втората.

Първо място в растениевъдството зае другия дванайсетокласник Мирослав Славов.

На трето място в същата дисциплина се класира Ангел Иванов Манчев от 9 клас. Второто и трето по механизация се заеха от дванайсетокласника Ивелин Валентинов Георгиев и единайсетокласника Станимир Христов Христов.

Всички участници бяха удостоени с вниманието и поздравлението на директора агро инженера Димчо Георгиев. Освен грамоти той раздаде и предметни награди на победителите.

Успешно представилите се на двете първи места ще имат честта да представят училището и да продължат надпреварата в „Млад фермер”.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 16, 2016 21:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама