„МИГ – Любимец – Ивайловград“ започна изпълнението на стратегия за воденото от общностите местно развитие

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2016 12:00

„МИГ – Любимец – Ивайловград“ започна изпълнението на стратегия за воденото от общностите местно развитие

С информационни срещи и обучение на екипа и членовете на колективния върховен орган, „МИГ – Любимец – Ивайловград” стартира изпълнението на одобрената стратегия за местно развитие.

На 16 и 19 декември 2016 година, екипа на МИГ „Любимец – Ивайловград” проведе първите информационни срещи с потенциални бенефициенти от територията на общините Любимец и Ивайловград, на които представи стратегията за Водено от общностите местно развитие. Изпълнението на стратегията на МИГ е подкрепено от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, чрез Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година. Предварително одобрения бюджет на стратегията е в размер на 2 933 745.00 лева. Одобрените средства са предвидени за предоставяне, като безвъзмездна финансова помощ за проекти в изпълнение на стратегията за ВОМР, на потенциални бенефициенти от територията на МИГ. Крайния срок за изпълнение на дейности по проекти, финансирани по линията на стратегията за ВОМР е до 30 юни 2023 година.

На 20 и 21 декември 2016 година в офиса на сдружението в град Любимец, се проведе и първото двудневно обучение за екипа и членовете на колективния върховен орган на „МИГ – Любимец – Ивайловград”, във връзка с прилагането на стратегията.

С Решение на Управителния съвет на МИГ от 30 ноември 2016 година, е одобрен и годишния индикативен график за прием на проекти по съответните мерки от стратегията, съгласно, който МИГ предвижда да обяви първи прием за проектни предложения през месец април 2017 година. Информация, новини и документи, свързани с изпълнението на стратегията на МИГ се публикуват своевременно на интернет страницата на сдружението http://mig.lyubimets.org

„Европейският фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските региони“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 29, 2016 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама