Мария Капон и харманлийци учредиха ЕДП в града

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2007 03:58

Мария Капон и харманлийци учредиха ЕДП в града

Акценти

  • Председател на харманлийската структура ще бъде учителя Георги Бакалов, а секретар - бизнесмена Сийко Сидеров.

В петък, 31 септември, в Харманли бе учредено ново гражданско сдружение – Европейски демократичен път (ЕДП). За неговата първа среща бе дошла Мария Капон, която е заместник-председател на Управителния съвет на централното ръководство. Тя бе поканена тук от Кр. Панчев, лидер на ССД.
За срещата със сладкодумната и неуморима депутатка бяха дошли педагози, бизнесмени, общественици от целия спектър на политическия живот на Харманли, включително и от левия.
Председател на харманлийската структура ще бъде учителя Георги Бакалов, а секретар – бизнесмена Сийко Сидеров. В новата структура ще бъдат включени хора от ССД, СДС- Иванов, Радикали, ДП. Те няма да работят само с Атака и БСП.  На срещата бе обявено, че ще издигнат за кандидат-кмет на общината – Васко Сидеров, бивш началник на РПУ Харманли. Официалното му представяне ще бъде по-късно.
Гражданското движение е много по лесна форма на примиреност между партиите, каза госпожа Капон и обяви, че вече има създадени структури в 25 града, а Харманли е 26-та. „Всички избори за нас са важни“, уточни тя. „Важно какви хора ще има с листите за съветници и каква личност ще бъде кмета. Той трябва да е енергичен и мениджър. Да бъде човек с идеи, да знае от къде и как да намери пари за града. Да не му бъде това първото работно място и да не търси чрез политиката Бюро по труда.“
Срещата предизвика и любопитство у червен хард електорат, чиито представители ,,случайно“ дойдоха по-късно в заведението, където стана учредяването.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2007 03:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама