Майка и учители в спор за провеждане на изпит от Национално външно оценяване

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2018 09:42

Майка и учители в спор за  провеждане на изпит от  Национално външно оценяване

Майка от Любимец се оплака, че на детето й е било попречено да се справи добре на национално външно оценяване (НВО) по математика за 7. клас. Във фейсбук профила си тя написа: „Пародия на матури за седми клас в СУ „Желязко Терпешев“.
Днес моята дъщеря беше на Национално външно оценяване за 7-ми клас по математика, което напълно я          разубеди, че не заслужава да продължи образованието си в това училище. Справя се доста добре с математиката, което явно води до това, че квесторката взема листа й със задачите от първи модул и диктува отговорите на останалите ученици. По случайност, или не – близки съседски деца, на неслучайни родители от Любимец, вследствие на което не й стига времето да реши задачите от втори модул.
Детето ми се чувства предадено, да не говорим колко беше разстроено и т.н.
Надявам се въпросната госпожа да си понесе отговорността!
Знам, че за моето дете няма какво да направя, каквото – такова, ще му останат само негативите, които ще помни.“
Свързахме се с Мария Станкова, директор на СУ „Желязко Терпешев“. Тя каза, че по време на изпита родителите на детето не са сигнализирали за нарушение. Каза, че знае за случая и е информирала РУО – Хасково, и директора на училище „Захари Стоянов“, от където е учителката – квестор.
Нели Белчева от НУ „Захари Стоянов“ -директор, заяви, че е информирана за случая, но смята, че това, което се говори, не е вярно, за което е категорична. „Не можем да вярваме безпрекословно на децата, защото те подхождат емоционално към случая, дават точно обратната информация. Кажете ми на кого да вярваме? Когато нещо се пише, трябва да се вземе мнението и на двете страни, да се уверим дали това е така. Поискала съм писмени обяснения от учителката веднага. Наясно съм, че по време на изпита не са се разнасяли листове, а в последния момент момичето е било спокойно, можело е да си довърши работата. Просто детето не се е справило, според очакванията на родителите, за мен това е истината. Не обвинявам колежката в нарушение.“

снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2018 09:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама