Дипломати от Турция и ЕС посетиха Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2018 18:21

Дипломати от Турция и ЕС посетиха Свиленград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #22/102 1-7 юни 2018

Свързани публикации

Дипломати от Турция посетиха Свиленград в рамките на трансграничното сътрудничество. Тя бе водена от Надежда Нейнски, посланик на България в тази страна, и Кристиян Бергер, ръководител на делегацията на ЕС в Турция. Заедно с тях бяха представители на дипломатическите мисии на европейски държави в Анкара. Гостите бяха посрещнати от областния управител на Хасково Станислав Дечев. Те посетиха НЧ “Просвета-1870“, където имаше концерт в тяхна чест. На сцената Надежда Нейнски каза: „Хората искат да живеят щастливи заедно и аз се надявам, че ние всички ще имаме едно по-спокойно и по-просперищо бъдеще, както ние го наричаме Европа, защото Европа е един символ.
Кристиян Бергер подчерта, че от Европа искат да продължат диалога с Турция, като реализират конкретни проекти в областта на трансграничното сътрудничество, изграждането на енергийни и транспортни проекти, в областта на сигурността, културата.
Гостите разгледаха Стария мост и посетиха винарна „Катарджина“.
Посещението бе организирано по инициатива на българското посолство в Анкара и е във фокуса на трансгранчничното сътрудничество на ЕС и Турция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2018 18:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.