Дипломати от Турция и ЕС посетиха Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2018 18:21

Дипломати от Турция и ЕС посетиха Свиленград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #22/102 1-7 юни 2018

Свързани публикации

Дипломати от Турция посетиха Свиленград в рамките на трансграничното сътрудничество. Тя бе водена от Надежда Нейнски, посланик на България в тази страна, и Кристиян Бергер, ръководител на делегацията на ЕС в Турция. Заедно с тях бяха представители на дипломатическите мисии на европейски държави в Анкара. Гостите бяха посрещнати от областния управител на Хасково Станислав Дечев. Те посетиха НЧ “Просвета-1870“, където имаше концерт в тяхна чест. На сцената Надежда Нейнски каза: „Хората искат да живеят щастливи заедно и аз се надявам, че ние всички ще имаме едно по-спокойно и по-просперищо бъдеще, както ние го наричаме Европа, защото Европа е един символ.
Кристиян Бергер подчерта, че от Европа искат да продължат диалога с Турция, като реализират конкретни проекти в областта на трансграничното сътрудничество, изграждането на енергийни и транспортни проекти, в областта на сигурността, културата.
Гостите разгледаха Стария мост и посетиха винарна „Катарджина“.
Посещението бе организирано по инициатива на българското посолство в Анкара и е във фокуса на трансгранчничното сътрудничество на ЕС и Турция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2018 18:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама