„Любэ“ пристигат за празника на Ямбол

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 27, 2016 11:06

„Любэ“ пристигат за празника на Ямбол

Култовата руска група “Любэ” пристига в навечерието на празничните шествия на града на река Тунджа на „Светия дух”. Тя ще изнесе концерт на 18 юни на площада в Ямбол, Това те дължат на общината, любезното съдействие на „Авангард концерт”, но най вече на областния управител Димитър Иванов.
След концертите на Горан Брегович и ”Сребърни криле” през предходните години, руската група ще внесе нови нюанси в настроенията на жителите на Тунджанската долина.
Групата пристига с фронтмена си Николай Расторгиев, който е неин вокалист още от основаването й. Тя е основана още през 1989 г, а самото и име ”Любэ” е в младежки стил. То отразява разнообразния и стил, включващ елементи от поп и рок звучения, в които са включени мотиви на руския фолклор, военни шлагери, цитати от руската литература, класика, а едновременно с това и изрази на градски фолклор.
Интересен факт за зрителите на концерта ще е да видят на живо за първи път новия басист на групата Дмитрий Стрелцов, който замени починалия наскоро бас-китарист Павел Усанов. Песните „Позови меня”, „Тихо по имени”, „Конь”, ”Комбат”, ”Солдат” и др. ще звучат в юнската нощ сред ромона на Тунджа.
По предварителни данни на ”Сакарнюз” предстоящият концерт на „Любе” се очертава да има голяма публика. Елховлии и руската общност от околността отдавна се канят да видят руската група на живо, но интерес проявяват и фенове от Пазарджик, Пловдив и от други градове на България, които със собствените си коли възнамеряват да го удостоят с присъствието си. Особено очаровани са българо-руските дружества от околноста. За целта от Федерацията на „Приятели на Русия и ОНД” в лицето на координатора на област Ямбол Николай Георгиев възнамеряват да отправят специално благодарствено писмо до областния управител на Ямбол – Димитър Иванов за съдействието му това да стане реалност.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 27, 2016 11:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.