Инициативата „Един ден без полиция” се оказа полезен урок за децата

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 27, 2016 11:30

Инициативата  „Един ден без полиция” се оказа полезен урок за децата

За шести път в Тополовград конкурсът „Един ден без полиция”, който е единствен в България, привлече вниманието на много деца. Той се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в общината и Детската педагогическа стая и се провежда по инициатива на инспектора в Детската педагогическа стая към Районното полицейско управление Петко Илиев, който е и национален инструктор по Програма „Работа на полицията в училищата”.
Чрез интересната проява се цели да се получи информация за отношението на младите хора към институцията, да се накарат децата по по-непринуден начин да разсъждават какво би се случило в живота, ако само един ден няма полиция. Досега са възникнали много идеи, които намират място в работата на полицията с подрастващите. Всяка година ученици от двете училища в града се състезават за най-добра тематична рисунка или литературна творба. Сега конкурсът беше за младите таланти в областта на писаното слово.
Комисия разгледа много есета, разказчета, стихове и отличи най-добрите от трите възрастови групи. С интересни сюжети и добре описани реални случки и събития, с първо място се отличиха: Зорница Джингова от НУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, Десислава Меракова, Кристиян Стойнов, Андрея Спирова и София Димова от СОУ ”Д-р Петър Берон”. Организаторите подготвиха грамоти и подаръци от общината, които връчи на победителите председателят на Общинския съвет Васил Сяров, присъства на събитието. Много забавна и интересна беше викторина с тематични въпроси и игри с награди за най-знаещите. По непринуден начин през цялото време присъства призивът за общуване без гняв и агресия, без злоба и обиди, а с приятелства и с интелигентен начин за разрешаване на споровете. Проявата завърши с пожелание за спокойно лято и весели игри през лятната ваканция.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 27, 2016 11:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама