Инициативата „Един ден без полиция” се оказа полезен урок за децата

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 27, 2016 11:30

Инициативата  „Един ден без полиция” се оказа полезен урок за децата

За шести път в Тополовград конкурсът „Един ден без полиция”, който е единствен в България, привлече вниманието на много деца. Той се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в общината и Детската педагогическа стая и се провежда по инициатива на инспектора в Детската педагогическа стая към Районното полицейско управление Петко Илиев, който е и национален инструктор по Програма „Работа на полицията в училищата”.
Чрез интересната проява се цели да се получи информация за отношението на младите хора към институцията, да се накарат децата по по-непринуден начин да разсъждават какво би се случило в живота, ако само един ден няма полиция. Досега са възникнали много идеи, които намират място в работата на полицията с подрастващите. Всяка година ученици от двете училища в града се състезават за най-добра тематична рисунка или литературна творба. Сега конкурсът беше за младите таланти в областта на писаното слово.
Комисия разгледа много есета, разказчета, стихове и отличи най-добрите от трите възрастови групи. С интересни сюжети и добре описани реални случки и събития, с първо място се отличиха: Зорница Джингова от НУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, Десислава Меракова, Кристиян Стойнов, Андрея Спирова и София Димова от СОУ ”Д-р Петър Берон”. Организаторите подготвиха грамоти и подаръци от общината, които връчи на победителите председателят на Общинския съвет Васил Сяров, присъства на събитието. Много забавна и интересна беше викторина с тематични въпроси и игри с награди за най-знаещите. По непринуден начин през цялото време присъства призивът за общуване без гняв и агресия, без злоба и обиди, а с приятелства и с интелигентен начин за разрешаване на споровете. Проявата завърши с пожелание за спокойно лято и весели игри през лятната ваканция.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова май 27, 2016 11:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.