Край на своеволията с отличителните знаци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2015 09:05 Updated

Край на своеволията с отличителните знаци

ОбС на Харманли прие документ, с който се слага край на своеволията, които се вършиха досега с официалните символи. Те гласуваха Наредба №23 за символиката на Община Харманли. Чрез нея се уреждат отношенията от местно значение, свързани с вида, съдържанието, начина на използване и реда на връчване на символите и званията в тържествени случаи и по специални поводи. Към настоящия момент община Харманли ползва символи, които са изработвани 70-те години на 20 век. В различни значки, бланки, знамена и др., може да се видят различен цветови и графичен дизайн. Чрез нея се прие и реда за именуване и/или преименуване на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения, вилни зони и други обекти с общинско значение.
Така например гербът на града бе на син фон, но след като червеният Михаил Лисков стана кмет, той нареди това да се промени и гербът стана червен. „Почервеняха“ и всички табели в общината.
Червена управа си избираше и почетни граждани, без да дава обяснения на гражданите, по какви критерии са ги избрали.
След приемането на наредбата това ще бъде невъзможно от който и да е кмет.
В нея още е записано, че символите и званието са подредени в йерархична последователност и взаимообвързаност. Най важното е знамето, след това е герба, официалния печат, символичен ключ, званието ”Почетен гражданин на град Харманли”, грамота за заслуги, почетен знак (плакет), почетна значка, церемониална огърлица, почетна книга.
Светлана Николова и Маргарит Петров са двамата заместници на председателя на ОбС – Харманли. Те бяха избрани на втората сесия на местния парламент, която се състоя в четвъртък, 10 декември.
Светлана зае този пост минути след като стана общински съветник. Тя влезе на мястото на Янко Янков. Положи клетвата, прочетена й от председателя на ОИК- Харманли.
Другият заместник на председателя Иван Димитров е от местна коалиция „Промяна за Харманли“. Светлана е от „Обединени земеделци“ (ГД „Заедно за Харманли“).

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2015 09:05 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.