Край на своеволията с отличителните знаци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2015 09:05

Край на своеволията с отличителните знаци

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 46/645, година XIII, 11-17 декември 2015

Свързани публикации

ОбС на Харманли прие документ, с който се слага край на своеволията, които се вършиха досега с официалните символи. Те гласуваха Наредба №23 за символиката на Община Харманли. Чрез нея се уреждат отношенията от местно значение, свързани с вида, съдържанието, начина на използване и реда на връчване на символите и званията в тържествени случаи и по специални поводи. Към настоящия момент община Харманли ползва символи, които са изработвани 70-те години на 20 век. В различни значки, бланки, знамена и др., може да се видят различен цветови и графичен дизайн. Чрез нея се прие и реда за именуване и/или преименуване на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения, вилни зони и други обекти с общинско значение.
Така например гербът на града бе на син фон, но след като червеният Михаил Лисков стана кмет, той нареди това да се промени и гербът стана червен. „Почервеняха“ и всички табели в общината.
Червена управа си избираше и почетни граждани, без да дава обяснения на гражданите, по какви критерии са ги избрали.
След приемането на наредбата това ще бъде невъзможно от който и да е кмет.
В нея още е записано, че символите и званието са подредени в йерархична последователност и взаимообвързаност. Най важното е знамето, след това е герба, официалния печат, символичен ключ, званието ”Почетен гражданин на град Харманли”, грамота за заслуги, почетен знак (плакет), почетна значка, церемониална огърлица, почетна книга.
Светлана Николова и Маргарит Петров са двамата заместници на председателя на ОбС – Харманли. Те бяха избрани на втората сесия на местния парламент, която се състоя в четвъртък, 10 декември.
Светлана зае този пост минути след като стана общински съветник. Тя влезе на мястото на Янко Янков. Положи клетвата, прочетена й от председателя на ОИК- Харманли.
Другият заместник на председателя Иван Димитров е от местна коалиция „Промяна за Харманли“. Светлана е от „Обединени земеделци“ (ГД „Заедно за Харманли“).

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2015 09:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама