Костадин Дочев: „Всички училища са готови за първия учебен ден“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 13, 2007 02:01

Костадин Дочев: „Всички училища са готови за първия учебен ден“

Акценти

  • Интеренет издание бр. 35 (143), година ІV, 7-13 септ. 2007 г.

Свързани публикации

Костадин Дочев – главен експерт Управление „Образование и култура“, ОбА – Симеоновград

Господин Дочев, наближава първият учебен ден. Готови ли са училищата и детските градини за откриването на новата учебна година?
Според заповед на министъра на образованието в цялата страна откриването на новата учебна година ще бъде на 15 септември – събота, в 9,00 часа. Всички училища имат готовност за тържественото откриване. Кметът на община Сименовград г-жа Румяна Бозукова има желание да посети повече училища и затова откриването в СОУ-то ще бъде в 9.30 часа. Във всички учебни заведения са минали представители на РИОКОЗ и са изпълнени всички санитарно-хигиенни изисквания, необходими за откриването на уч. година.

Приключиха ли ремонтите в училищата и детските градини?
Тече основен ремонт във филиала на СОУ „Свети Климент Охридски“ – с. Тенево, където се подменя покривната конструкция, сменя се остарялата дървена дограма с нова, слага се ново осветление, класните стаи се шпакловат и боядисват и се надявам, че до 15-ти сградата ще бъде готова за откриването.

Как ще бъде открита новата учебна година? Осигурено ли е всичко необходимо за учениците? Как стои въпросът с транспорта и учебниците?
Както всяка година и тази ще бъде открита тържествено с вдигане на националния флаг. В училищата вече се подготвят с програми и на среща с директорите те декларираха, че всичко необходимо ще бъде направено за 15 септември. Транспортът е осигурен. Още в първия учубен ден ще има автобуси, извозващи пътуващите ученици. Учебниците също ще бъдат доставени в срок.

Колко първокласници ще пристъпят за първи път прага на класната стая?
През тази учебна година ще има 103 първокласника и 76 деца в три подготвителни групи в общината.

Какво ще пожелаете на тези, които прекрачват училищния праг за първи път и на останалите ученици, и на техните учители?
На учителите и работещите в сферата на образованието пожелавам здраве и ползотворна учебна година. На първокласниците и техните родители желая здраве и успешно овладяване на българската азбука. На всички останали ученици желая още по-големи успехи в овладяването на науката и по-добро представяне на Сименовград в олимпиади, национални конкурси и да знаят, че образованието в Симеоновград не е по-лошо от останалите общини в областта. Защото и през тази година наши зрелостници бяха приети във висши учебни заведения, което е показател за добрата работа на нашите преподаватели.

Интервюто взе Ана Зидарова

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 13, 2007 02:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.