Костадин Дочев: „Всички училища са готови за първия учебен ден“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 13, 2007 02:01

Костадин Дочев: „Всички училища са готови за първия учебен ден“

Костадин Дочев – главен експерт Управление „Образование и култура“, ОбА – Симеоновград

Господин Дочев, наближава първият учебен ден. Готови ли са училищата и детските градини за откриването на новата учебна година?
Според заповед на министъра на образованието в цялата страна откриването на новата учебна година ще бъде на 15 септември – събота, в 9,00 часа. Всички училища имат готовност за тържественото откриване. Кметът на община Сименовград г-жа Румяна Бозукова има желание да посети повече училища и затова откриването в СОУ-то ще бъде в 9.30 часа. Във всички учебни заведения са минали представители на РИОКОЗ и са изпълнени всички санитарно-хигиенни изисквания, необходими за откриването на уч. година.

Приключиха ли ремонтите в училищата и детските градини?
Тече основен ремонт във филиала на СОУ „Свети Климент Охридски“ – с. Тенево, където се подменя покривната конструкция, сменя се остарялата дървена дограма с нова, слага се ново осветление, класните стаи се шпакловат и боядисват и се надявам, че до 15-ти сградата ще бъде готова за откриването.

Как ще бъде открита новата учебна година? Осигурено ли е всичко необходимо за учениците? Как стои въпросът с транспорта и учебниците?
Както всяка година и тази ще бъде открита тържествено с вдигане на националния флаг. В училищата вече се подготвят с програми и на среща с директорите те декларираха, че всичко необходимо ще бъде направено за 15 септември. Транспортът е осигурен. Още в първия учубен ден ще има автобуси, извозващи пътуващите ученици. Учебниците също ще бъдат доставени в срок.

Колко първокласници ще пристъпят за първи път прага на класната стая?
През тази учебна година ще има 103 първокласника и 76 деца в три подготвителни групи в общината.

Какво ще пожелаете на тези, които прекрачват училищния праг за първи път и на останалите ученици, и на техните учители?
На учителите и работещите в сферата на образованието пожелавам здраве и ползотворна учебна година. На първокласниците и техните родители желая здраве и успешно овладяване на българската азбука. На всички останали ученици желая още по-големи успехи в овладяването на науката и по-добро представяне на Сименовград в олимпиади, национални конкурси и да знаят, че образованието в Симеоновград не е по-лошо от останалите общини в областта. Защото и през тази година наши зрелостници бяха приети във висши учебни заведения, което е показател за добрата работа на нашите преподаватели.

Интервюто взе Ана Зидарова

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 13, 2007 02:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама