Умъртвиха 80 кози, овце и ярета заради бруцелозата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 11, 2007 14:08

Умъртвиха 80 кози, овце и ярета заради бруцелозата

Днес край Харманли бяха умъртвени 80 животни – кози, овце и ярета, 37 от които заразени с бруцелоза. Смъртоносните инжекция, която им биха съдържаше 10 кубика Евтаназол – Т61. Операцията се извърши от няколко специалиста от Хасково, подпомагани от работници. Та им биха инжекциите в заградено място, където животните бяха събрани. Смъртта у тях настъпваше след няколко секунди след инжектирането. Животните въобще не реагираха. След това всички трупове бяха натоварени с фадрома на камион. После се оформиха необходимите документи заминаха за екарисажа във Варна.
Сутринта още в 7.30 ч. хората бяха докарали животните си на определеното за това място до Погребите в Харманли. Хората от София, които трябваше да донесат заповедта за умъртвяването се забавиха няколко часа.
Заразата за бруцелоза и на останалите три огнища в България е започнала в края на 2005 година от Харманли. Тогава от Гърция са откраднати 27 заразени кози. Те са били държани в обор край Харманли. От тук са продадени на хора от с. Вълче поле, една в златоградско село в и друга в стралджанско.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 11, 2007 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.