Умъртвиха 80 кози, овце и ярета заради бруцелозата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 11, 2007 14:08

Умъртвиха 80 кози, овце и ярета заради бруцелозата

Акценти

  • Биха им инжекции, които съдържат Евтаназол - Т61

Свързани публикации

Днес край Харманли бяха умъртвени 80 животни – кози, овце и ярета, 37 от които заразени с бруцелоза. Смъртоносните инжекция, която им биха съдържаше 10 кубика Евтаназол – Т61. Операцията се извърши от няколко специалиста от Хасково, подпомагани от работници. Та им биха инжекциите в заградено място, където животните бяха събрани. Смъртта у тях настъпваше след няколко секунди след инжектирането. Животните въобще не реагираха. След това всички трупове бяха натоварени с фадрома на камион. После се оформиха необходимите документи заминаха за екарисажа във Варна.
Сутринта още в 7.30 ч. хората бяха докарали животните си на определеното за това място до Погребите в Харманли. Хората от София, които трябваше да донесат заповедта за умъртвяването се забавиха няколко часа.
Заразата за бруцелоза и на останалите три огнища в България е започнала в края на 2005 година от Харманли. Тогава от Гърция са откраднати 27 заразени кози. Те са били държани в обор край Харманли. От тук са продадени на хора от с. Вълче поле, една в златоградско село в и друга в стралджанско.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 11, 2007 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама