Кооперативният пазар в Харманли отвори само за един ден

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2020 11:15

Кооперативният пазар в Харманли отвори само за един ден

При засилени хигиени мерки срещу разпространението на COVID-19 се проведе кооперативния пазар в Харманли в събота – 11 април. Той се състоя след едномесечно прекъсване заради обявеното извънредно положение.
Ден преди това целият район бе измит и бе извършена дезинфекция както на масите, така и на цялото пространство.
В деня на неговото провеждане бе организирано задължително еднопосочно движение. Клиентите влизаха от северната му страна, до офиса на „Еконт“, а излизаха на уличката до съда.
От общинска охрана допускаха хора само с предпазни маски и вежливо ги насочваха в правилната посока. Влизащите на територията на пазара преминаваха през обеззаразяваща пътека. На всяка маса имаше надпис, който предупреждаваше клиентите да не пипат стоката, това прави само купувачът. След като я постави в плик, той я даваше на клиента.
Същия ден се предлагаше маруля, пресен лук и чесън, разсад, млечни произведение, семена. Най-търсената стока бе чесън, който естествено свърши и най-напред.
Все още не е ясно дали в събота, 18 април, ден преди Великден, ще има отново пазар, тъй като от Министерството на здравеопазването всеки ден издават нови заповеди, с които правят промени или отменят предишни, отменят някои.Така всеки ден кооперативните пазари и цветни борси ту се отварят, ту се затварят.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2020 11:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама