Първи случай на пациент с коронавирус, доведен от Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2020 12:45

Първи случай на пациент с  коронавирус, доведен от Харманли

Акценти

  • София остава епицентър на заразата

Свързани публикации

За първи случай на заразен с коронавирус пациент, дошъл от Харманли, съобщиха от Областна администрация – Хасково. Касае се за жена на 40 години, която е била приета на 15 март в тежко състояние в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в болница на „МБАЛ-Хасково“. След продължително лечение е преместена в инфекциозното отделение на областната болница със съмнение за енцефалит. (възпаление на веществото на главния мозък) След влошаване на състоянието ѝ, преди няколко дни е взета проба за коронавирус, която дала положителен резултат.

Жената преди да постъпи в Хасково не е лежала в местната  болница. Тя не е от Харманли, но е била намерена в безпомощно състояние на Автогарата в този град. Имала е наранавяния по главата. Била е приета в Бърза помощ, от където са й оказали първа помощ и са я изпратили в Хасково.

В областта заразените са 9, като двама са излекувани и един е починал.

В национален мащаб установените случаи на заразените с коронавирус у нас вече са 825. Новите случаи за изминалото денонощие са 42, като за предишното те бяха 48.

Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб на редовния брифинг в Министерския съвет. София остава епицентър на заразата. От новорегистрираните 42 случая за изминалото денонощие 19 са в столицата.

От 00:00 часа тази нощ влизането и излизането в София е ограничено със Заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Снимка: alpha1.org

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2020 12:45
Напиши коментар

3 Коментара

  1. пациент април 18, 07:40

    След като е приета на 15 март тя се е заразила в болницата … и какво правим тогава ?

    Отговори на този коментар
  2. Пас април 17, 14:56

    Комедия

    Отговори на този коментар
  3. Пас април 17, 14:56

    Комедия

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама