Ключов свидетел препъна делото срещу 9 митничари

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 18, 2014 19:13

Ключов свидетел препъна делото срещу 9 митничари

Акценти

  • Обвинението срещу митничарите е за вземане на подкуп и е повдигнато от Софийска градска прокуратура
  • На заседанието днес бяха изслушани трима свидетели

Свързани публикации

Ключов свидетел, който е съдействал на МВР по време на операция „Граница“ през 2010 г., отложи процеса срещу 9 митничари от Свиленград днес. На заседанието не се яви Ахмед Ахмед, който е бил обявен за издирване. На подсъдимата скамейка за 4 път се изправиха Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров. Те бяха задържани на 30 юни 2010 г. при операция „Граница“, в която са използвани специални разузнавателни средства. Обвинението срещу тях е за вземане на подкуп и е повдигнато от Софийска градска прокуратура.

По време на делото и прокурорът и адвокатите поискаха Ахмед да бъде разпитан. А той не се яви в залата, защото имал здравословни проблеми. Неговите показания ще бъдат чути на 6 ноември, когато продължава делото. Тогава ще стане ясно и какво има събрано като доказателства от приложените специални разузнавателни средства.

На заседанието днес бяха изслушани други трима свидетели. Превозвачът Тони Воденичаров от Джебел заяви, че не са му искани пари. Стана ясно, че той е подписал колективна жалба срещу подкупите на границата. Очаква се заключителните пледоарии да бъдат през декември.

Какво още се случи в съдебната зала и какво казаха другите свидетели по казуса четете в печатно издание на „Хасковски НОВИНИ“ в петък.

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 18, 2014 19:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама