„Късче от лятото“ за 11 път събра почитатели на джаза в Димитровград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2019 10:08

„Късче от лятото“ за 11 път събра почитатели на джаза в  Димитровград

„Късче от лятото“ за 11 път събра почитателите на джаза в Димитровград. В петък, 5 юли, на централната градска алея пред Клуба на дейците на културата (КДК) свири акустично джаз трио – Димитровград, с ръководител Димитър Русев – Мутата. Пяха Мария Арнаудова и Даниел Николов, който учи в консерваторията в Гронинген, На пианото бе Митя Йорданов. Любомир Тулумбаджиев свири на , цигулка, а Петър Ганев – на ударни, а Иван Тонев – перкусия. На тромбона и вокал бе Диан Дончев.

Събитието бе съпътствано от изложба в зала „Асен Крайшников“ „Готови за приключение – автомобилно рали Будапеща – Константинопол, 1912“.

Миналата година на десетото, юбилейно издание на „Късче от лятото“ свириха Николаос Сидеридис (Nikolaos Sideridis) – тромпет и корнет, Михалис Петроузис (Mixalis Petrousis) – контрабас и двамата от Орестиада, Гърция и Джан Туту (Can Tutug) – вибрафон, от Одрин, Турция.

На 17-ти юли, сряда, на на централната градска алея, от 19:00 часа концерт ще изнесат David Dower Trio. Музикантите, които ще потопят жителите и гостите на Димитровград в света на джаза, са Дейвид Дауър – пиано, Мат Фишер – ударни и Люк Фаулър – бас.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2019 10:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.