„Късче от лятото“ за 11 път събра почитатели на джаза в Димитровград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2019 10:08

„Късче от лятото“ за 11 път събра почитатели на джаза в  Димитровград

„Късче от лятото“ за 11 път събра почитателите на джаза в Димитровград. В петък, 5 юли, на централната градска алея пред Клуба на дейците на културата (КДК) свири акустично джаз трио – Димитровград, с ръководител Димитър Русев – Мутата. Пяха Мария Арнаудова и Даниел Николов, който учи в консерваторията в Гронинген, На пианото бе Митя Йорданов. Любомир Тулумбаджиев свири на , цигулка, а Петър Ганев – на ударни, а Иван Тонев – перкусия. На тромбона и вокал бе Диан Дончев.

Събитието бе съпътствано от изложба в зала „Асен Крайшников“ „Готови за приключение – автомобилно рали Будапеща – Константинопол, 1912“.

Миналата година на десетото, юбилейно издание на „Късче от лятото“ свириха Николаос Сидеридис (Nikolaos Sideridis) – тромпет и корнет, Михалис Петроузис (Mixalis Petrousis) – контрабас и двамата от Орестиада, Гърция и Джан Туту (Can Tutug) – вибрафон, от Одрин, Турция.

На 17-ти юли, сряда, на на централната градска алея, от 19:00 часа концерт ще изнесат David Dower Trio. Музикантите, които ще потопят жителите и гостите на Димитровград в света на джаза, са Дейвид Дауър – пиано, Мат Фишер – ударни и Люк Фаулър – бас.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2019 10:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама