“Карат Стоянови” преустройват котелно в малка винарна

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2020 18:36

“Карат Стоянови” преустройват  котелно в малка винарна

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/902 година XVII, 8 - 14 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

От „Карат Стоянови“ са заявили инвестиционно намерение за създаване на винарска изба. Те са уведомили общината, че смятат за направят преустройство и смяна на предназначението на съществуващо котелно помещение в малка винарска изба. Имотът се намира в Промишлена зона „Изток“ на града.
В обема на винарната се предвижда да се обособи помещение за ферментация и съхранение, лаборатория, помещение за бутилиране, склад за спомагателни материали, склад за готова продукция и санитарен възел със съблекалня за обслужващия персонал.
Предвижда се избата да е оборудвана с най-съвременни и модерни машини и съоръжения осигуряващи пълно и на високо ниво оползотворяване на гроздовата суровина. Едновременно с това трябва да се осигури възможно най-малко механично въздействие върху гроздето при неговата преработка, както и оптимални температурни режими по време на ферментацията и съхранението на виното.
Съхранението и стареенето на вината ще става в бъчви и неръждаеми резервоари, пасивни спрямо всички активни киселини съдържащи се във виното и осигуряващи лесна поддръжка на хигиената в тях.
Предвижда се да се преработва от 40 до 50 тона грозде, а преустроената площ ще е 166 кв. м.
За преустройството има издадена виза за проектиране от гл. архитект на общината, се отбелязва в съобщението.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2020 18:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама