Благотворителна инициатива събра над 1000 лв. в помощ на ученици

От май 10, 2020 15:01

Благотворителна  инициатива събра над  1000 лв. в помощ на ученици

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/902 година XVII, 8 - 14 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Благотворителна инициатива в харманлийското училище „Иван Вазов“ събра над 1000 лева в помощ на ученици в затруднено финансово състояние.
Наред с тържествата през април, посветени на патронния празник и 100-годишнината на училището, колективът се погрижи и за децата, които обучава. Този път вниманието им бе насочено към три деца, които преди години са били принудени да избягат от Афганистан и в търсене на спасение са пристигнали в България. За тях се грижи само тяхната майка.
Семейството е настанено в приемателен център в Харманли, а през учебната 2017/2018 година двете сестри започнаха като първокласнички при Елка Кръстева. Те вече са в трети клас, а по-малкият им брат за втора година е в подготвителна група при Катя Димова. Децата редовно ходят на училище, овладели са много добре българския език, в учебния процес са отлични ученици, намерили са приятели и се чувстват много добре в училище и в Харманли.
Точната сума от благотворителна инициатива е 1 080 лв. Има дарени и хранителни продукти и дрехи. В нея финансово участваха учители, служители, ученици и родители. Хранителни продукти са дарени от магазин „Даниел и Синове“, Сдружение „Енисей“, родителите Веселина Димитрова и Емине Салим, Йоана Кунева – бивша ученичка на училището, и йеромонах Максим.
„Доброто продължава“ е мотото на дарителската кампания, която е отворена и продължава да набира средства за подкрепа на семейството. Част от продуктите от схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които родителите не са поискали да вземат, също ще бъдат занесени на семейството.

От май 10, 2020 15:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама