Създават над 1 200 дка с лавандула край с. Васково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 11, 2020 09:10

Създават над 1 200 дка с лавандула  край с. Васково

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/902 година XVII, 8 - 14 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

За създаването на над 1200 дка лавандулови насаждения край село Васково са заявили инвестиционно намерение две фирми.
Първото е на „Грийн Трейд Ем Джей“ ЕООД. Дружеството ще изгражда 586,83 дка трайни насаждения в 42 имота със система за капково напояване и закупуване на земеделска техника. Другото е на „Грийн Уърлд Съсайъти“. Те смятат създадат 684,48 дка лавандулови насаждения и да закупят земеделска техника.
В инвестиционното предложение е записано, че имотите са с начин на трайно ползване „нива“. Насаждението ще бъде с междуредие 1,60 и разстояние в реда 0,40 м. Посоката на засаждане е североизток – югозапад.
Предвижда се по- чистване на терена от камъни, подравняване, риголване, оране, торене и засаждане на резниците лавандула.
Земеделската техника, която е предвидена за закупуване, е два трактора, пръскачка щангова, култиватор за лавандула, дискова брана, машина за косене на лавандула и ремарке.
Инвестиционното предложение предвижда насаждението да се напоява чрез система за капково напояване. Водата ще се осигурява въз основа на актуален договор за доставка на вода от „Напоителни системи“ ЕАД – клон Хасково. Водоизточник е яз. “Изворово”, като основният резервоар в главния разпределителен възел ще се пълни чрез водоноски.
Справка в Търговския регистър показва, че дружеството „Грейн трейд Ем Джей“ е регистрирано в Габрово, „Пройновска“, 18. Управител е Марин Веселинов Йосифов, който е свързан с още 8 фирми.
Фирма „Грийн Уърлд Съсайъти“, с адрес Габрово, ул. „Пенчо Постомпиров“, 11, вх. Б, с управител Здравка Христова Атанасова (свързана е с 9 фирми).

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 11, 2020 09:10
Напиши коментар

1 Коментар

  1. samun май 11, 11:53

    Бутафорияяя!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама