Кметът на Тополовград е единственият доброволец в Ямболската болница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2020 17:14

Кметът на Тополовград е единственият доброволец в Ямболската болница

Акценти

  • Той споделя, че след като медиците ни помагат в трудни моменти, редно и и ние да направим същото

Свързани публикации

Кметът на община Тополовград Божин Божинов единствен се озова на призива на медици от Ямбол за набиране на доброволци. В събота сутринта той пристигна в  МБАЛ „Свети Пантелеймон“, където ще им работи в четвърто отделение за хоспитализиране на заразени с коронавируса. Той ще помага при помага за вземане на пробите от новопристигащите пациенти.

В репортаж на бТВ той казва: „Всеки ден виждаме уморените лица на медицински работници. Когато ние имаме здравни проблеми ги търсим и те ни помагат, сега е моментът и ние да им помогнем. Имам начално медицинско образование, ако се наложи може и инжекции да бия, мога да бъда и в приемна. На общинския оперативен щаб на Тополовград ще помоля и медицински сестри от Тополовград, която иска може да дойде тук.“

„Ситуацията е изключително сложна в момента, само днес са приети нови трима заболели, всички са от поставения под карантина. Спешно се нуждаем от поне 10 медицински сестри и  2-3 лекари, но досегашните ни призива към колегията в областта остават без резултат!“, коментира прокуристът на здравното заведение д-р Димитър Рунков.

Снимка: Срийншот БТВ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2020 17:14
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Dimitar Dekov май 9, 18:47

    Тополовградчани могат да се гордеят с такъв кмет.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама