Кандидат – кметът Славейко Пънкин кани на диспут свои колеги

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2007 04:15

Кандидат – кметът Славейко Пънкин кани на диспут свои колеги

В понеделник вечерта бе представен кандидат-кметът на община Симеоновград Славейко Пънкин. Той е издигнат от ПД ,,Социалдемократи“, където той членува, от партия ,,Лидер“, от „Рома“ и от Демократичната партия. Обявяването стана на коктейл, на който присъстваха много приятели на Пънкин, бизнесмени и общественици. Тук бе и лидерът на партията Николай Камов и Н. Консулов – областен председател на партията.

Към гостите първо се обърна Сл. Пънкин: Искам да благодаря на всички, че уважихте моята покана да се съберем на това скромно тържество по случай номинацията ми. Да се надяваме, че разумът от страна на всички, които сме жители в този град, ще надделее и нашите послания ще достигнат до хората. Пожелавам успех на кампанията и се надявам , че както винаги, нашият отбор ще бъде „най“.

За Николай Камов Симеоновград може да има само един кмет. Според него, след една сериозна репетиция на миналите избори, Славейко е готов да поеме в изключително важен момент за България и за общината, отговорността за мениджмънта в Симеоновград. ,,Аз съм много щастлив да видя този път една много по-широка за него подкрепа. Искам да изразя и моята увереност в неговия успех.

Мотивите на Сл. Пънкин, накарали го да се кандидатира за кмет, са слабото икономическо развитие на общината. „Всички могат да видят какво е направено през последните четири години. Аз дойдох през 77-ма година в този град и тогава той бе най-хубавият, имаше промишленост. В момента мога да направя сравнение само с община Маджарово.

Друг факт, амбицирал го да се кандидатира, е, че когото е започнало подобряването на неговия квартал „Злати дол“ и най-после шосето започва поетапно да се оправя (канализацията и водопроводите), парите са били отклонени. Средставта са гласувани на първо четене, но след това по предложение на кмета са трансформирани. “И целият град знае, че за три къщи в кв. ,,Йорданово“ бяха похарчени 300 000 лв. Не знам дали са всички пари, аз питах четири пъти, на отговор не съм получил”, поясни Пънкин.

Той отново повтори, че по-слаб общински съвет не е имало. Според него не може съдбините на този град да се решават от хора, които нямат компетенции за това. Като доказателства за твърдениеята си, той припомни, че бюджетът на общината се е приел само за 3 минути.

Сл. Пънкин не определя хората на зелени, сини и червени, леви и десни, а на можещи и неможещи. Той се надява в следващия ОбС да попаднат можещи и мислещи хора, милеещи за този град, за да може да се промени статуквото, което съществува, „за да се върнем там, където сме били“, призова той.

Пънкин изброи трите основни неща, от които градът има нужда: пречиствателна станция, канализация и болница, която да работи. За него това е политиката на града, която всеки един бъдещ кмет трябва да започне.

Според кандидат-кмета в града няма никакви сериозни инвестиции, а трябвало да има такива. „Ако не са ТЕЦ и Мини „Марица Изток“, 60% от хората ще са без работа“, каза той и уточни, че в Симеоновград вече нямало бизнес. „Успях да прекарам през общинския съвет гласуването за индустриална зона и с помощта на мислещи хора, успяхме да го включим в плана за социално и икономическо развитие на цялата област. Надявам се в един бъдещ мандат да изградим тази индустриална зона и в рамките на две или три години да създадем поне две предприятия, които да създадат работна ръка“.

Г-н Пънкин не разглежда разделно ОбС и кмета, защото за него и двете институции са важни. Той щял да работи със сигурни хора, затова предлага на всички кандидати да излязат на публичен диспут, но този път с екипите си. „Необходимо е да има диспут, за да могат хората да направят разлика. За да управляваш, трябва да имаш знания, разум и възможности. Но не всички имат и затова останалите досега бягат от такова нещо. Много идеи могат да се кажат, но нека този, който спечели, приеме и идеите на другите, в това няма нищо лошо!“

Николай Камов гарантира за Славейко Пънкин, тъй като го познава отдавна. ,,На миналите избори ние имахме социалдемократически кандидат, днес имаме кандидатът на целия спектър от политическото пространство. Искам да кажа на всички, които желаят промяна, нека гласуват за човека Пънкин“, призова той.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2007 04:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама