Какво изскочи от последното заседание на ОбС?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2007 05:09

За обща изненада и почуда на всички кметът на общината П. Пашов на последната сесия на ОбС внесе допълнителна докладна записка след писмо на управителката на МБАЛ – Тополовград ЕООД – д-р Петрова до него, с която се поиска отлагане на процедурата за акредитацията на болничното заведение за срок от една година.
Оказа се, че срокът за нея е изтекъл през 2004 г., като са изпълнени само частично препоръките на Акредитационната комисия.
Тази докладна беше голяма изненада и за временната комисия, проверяваща дейността на дружествата с общинско участие.
Както напоследък, така и сега по този повод (а и за всичко свързано с болницата) възникна разгорещена дискусия по всички проблеми на болничното заведение – недобрата база, влошените междуличностни отношения и т.н. и т.н.
Най-активни бяха съветниците Т. Сакарски, Н. Димитров, К. Спирова, Ст. Тонев, кметът на общината, както и други, които подложиха буквално на „кръстосан огън“ управителката на МБАЛ – д-р Петрова.
В крайна сметка ОбС реши да отложи дебатите по същество за следващата сесия, на която да бъде внесен докладът на временната комисия, извършваща проверка.
Местният парламент взе следното решение по докладната записка: Възлага на управителя на МБАЛ – Тополовград в едноседмичен срок да подаде заявление до Акредитационния съвет към Министерството на здравеопазването за отлагане на процедурата за акредитация на болничното заведение за срок от една година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 14, 2007 05:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама