Нова книга на пазара

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2007 04:48

Ангел Бонев, бивш партиен функционер от времето преди 1989 година, е издал книга ,,Пътища, приятели, събития“. В нея той описва спомените си от социалистическата епоха. Изброява имената на 300 души, ръководили града и окръга 45 години по времето на социализма и квалифицирани сега като номенклатури. Описани са всички инвестиционни проекти на територията на Хасковски окръг. Авторът пише също така за грешките на социализма и анализира плюсовете и минусите на пазарната икономика.
Днешната политика също намира място в книгата на Бонев. В нея той е показал своето виждане за царя – министър-председател, за ДПС, за СДС, за Иван Костов. Случайно или не, никъде в книгата не е споменат мрачният период през 1997 година, когато управляваше социалистическото правителство на Жан Виденов, и катастрофалните последствия от това управление.
В края на книгата авторът прави равносметка за разрушителната сила на прехода, която според него е засегнала жизнените интереси на трудовите хора. През тези години, твърди той, е орязано най-важното жизнено право – правото на труд.
Ангел Бонев в книгата издига твърдението, че на БСП принадлежи отговорността да обедини социално разделеното ни общество. Обвързването на България с дългосрочни енергийни проекти с Русия той намира за смело и разумно решение. Също така той счита преизбирането на Г. Първанов за втори президентски мандат за добър знак.
В книгата си Ангел Бонев задава няколко въпроса:
– Къде изчезнаха десетките милиарди от приватизацията?
– Как се извърши приватизацията на Булбанк, БТК, БГА „Балкан“?
– Кой е отговорен за закриване на 3 и 4 блок на АЕЦ?
– Какво загуби или спечели България от търговията с външния дълг?
– Законни ли са царските имоти?
– Защо са продадени електроразпределителните дружества?
Големият въпрос обаче той е оставил за края на произведението си: Можеше ли социализмът да се обно

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2007 04:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама