Нова книга на пазара

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2007 04:48

Ангел Бонев, бивш партиен функционер от времето преди 1989 година, е издал книга ,,Пътища, приятели, събития“. В нея той описва спомените си от социалистическата епоха. Изброява имената на 300 души, ръководили града и окръга 45 години по времето на социализма и квалифицирани сега като номенклатури. Описани са всички инвестиционни проекти на територията на Хасковски окръг. Авторът пише също така за грешките на социализма и анализира плюсовете и минусите на пазарната икономика.
Днешната политика също намира място в книгата на Бонев. В нея той е показал своето виждане за царя – министър-председател, за ДПС, за СДС, за Иван Костов. Случайно или не, никъде в книгата не е споменат мрачният период през 1997 година, когато управляваше социалистическото правителство на Жан Виденов, и катастрофалните последствия от това управление.
В края на книгата авторът прави равносметка за разрушителната сила на прехода, която според него е засегнала жизнените интереси на трудовите хора. През тези години, твърди той, е орязано най-важното жизнено право – правото на труд.
Ангел Бонев в книгата издига твърдението, че на БСП принадлежи отговорността да обедини социално разделеното ни общество. Обвързването на България с дългосрочни енергийни проекти с Русия той намира за смело и разумно решение. Също така той счита преизбирането на Г. Първанов за втори президентски мандат за добър знак.
В книгата си Ангел Бонев задава няколко въпроса:
– Къде изчезнаха десетките милиарди от приватизацията?
– Как се извърши приватизацията на Булбанк, БТК, БГА „Балкан“?
– Кой е отговорен за закриване на 3 и 4 блок на АЕЦ?
– Какво загуби или спечели България от търговията с външния дълг?
– Законни ли са царските имоти?
– Защо са продадени електроразпределителните дружества?
Големият въпрос обаче той е оставил за края на произведението си: Можеше ли социализмът да се обно

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2007 04:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.