Как става така – 1 заразен, а 5 излекувани?!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2020 13:18

Как става така – 1 заразен, а 5 излекувани?!

Акценти

  • Отново няма информация колко PCR теста са направени в област Хасково.

Свързани публикации

За излекувани 5 лица, настанени в „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“, съобщават от Областния кризисен щаб, след като пак от там имаше информация, за един с COVID-19. Заразата там е установена на 4 септември, а няколко дни преди това имаше прехвърляне на десетки мигранти в обособения затворен център на РПЦ-Харманли. От излекуваните става ясно, че в Любимец е имало огнище на зараза, за което не бе съобщено.

В днешния имейл, разпратен от Областния кризисен щаб се казва, че в областта са излекувани още три жени на 53 г., 44 г., 51 г. и трима мъже, на 63 г., 54 г. 30 г. от община Хасково.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани осем положителни случая на коронавирусна инфекция.

Положителни са – жена на 46 г. от община Димитровград, жени на 67 г., на 63 г. и мъж на 60 г. от община Хасково, и жена на 50 г. от община Свиленград. Те са настанени в инфекциозно отделение на „МБАЛ-Хасково“.

Мъж на 45 г. и жена на 43 г. от община Хасково на амбулаторно лечение. Осмият случай, регистриран в Единния информационен портал, е на жена на 23 г., диагностицирана на територията на друга област и прехвърлена към РЗИ-Хасково, за да изкара останала част от карантината си.

Регистрирани са два нови смъртни случая на лица, при които е била доказана зараза с коронавирус. Мъж на 79 г. от община Хасково, на 1 септември изписан от „МБАЛ-Хасково“ за домашно лечение. Той е бил с придружаващи сърдечно и хронично-белодробно заболяване и е починал на 7 септември.

Вторият случай е на мъж на 88 г. от община Хасково. На 28 август потвърден с положителен резултат за COVID 19. Починал е на 8 септември в Инфекциозно отделение.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 213. От тях хоспитализирани са 21 човека, за домашно лечение 46, починали 16 и 130 са излекувани. 

Отново няма информация колко PCR теста са направени в област Хасково.

В страната за последното денонощие те са 3 923. Носители на COVID-19 са 167, а излекуваните са 108.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2020 13:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама